• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 357
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Soviet_Soldier - специалист
пон фев 15, 2021 8:33 pmЦветомир Димитров написа:

маслото мисля mcculloch да взема low smoke било
По-добре Husqvarna XP. На Mcculloch май е само полусинтетика, или поне аз с такъв спомен съм останал. Като му гледам цената, струва колкото минералното масло на Husqvarna, та може и да е минерално.

Сега погледнах в официалния сайт, 40 кубиковата се води 1500W.
https://www.mcculloch.com/int/products/ ... 966778701/
dragozow - майстор
Маслото е аналог на LS+, полусинтетично. Все пак синтетика по-добре.
ZEDYCUS - майстор
Soviet_Soldier
"специалист"
Сега като влязох в сайта на Oleo-Mak видях нещо интересно.
"Твърд вал с 8мм диаметър, държан в 6 самосмазващи се лагера: гарантира максимум надеждност, висока якост и дълъг експлоатационен живот."
С други думи карданът се крепи на лагери затворен тип пълни със смазка,
Кардана се върти във втулки от синтерован бронз, това е самосмазващ се материал. Цитата горе ти е верен, твоята интерпретация не.
пон фев 15, 2021 9:45 pmZEDYCUS написа:

Кардана се върти във втулки от синтерован бронз, това е самосмазващ се материал. Цитата горе ти е верен, твоята интерпретация не.
Изобщо не е синтерован бронз, то се вижда и на снимките, че е бял метал:
Изображение
Виждал съм колко износват кардана, когато не е смазан, не случайно ги смазват заводски. Иначе има и други материали, като капролон май се казваше, при който степента на триене в контакт с желязото е доста ниска. Зъбните колела на някои от електрическите верижни триони ги правят от този материал, както и втулките при пералните между пружините и казана. На старата пералня бях изгубил едната и от вибрациите пружината много бързо разряза плстмасовото ухо на казана.
ZEDYCUS - майстор
PAP Втулки - BM
Самосмазващи се втулки(Сухи условия),ISO-3547(DIN-1494).
Състав на сплавта - стомана, синтерован бронз, PTFE+Pb.
Висока механична устойчивост. Добра електрическа и топлопроводимост.
Теглителен прът, дръжка, вал. Препоръчва се да е от желязна сплав, неръждаема стомана, хромирана стоманена ламарина, или анодно обработен алуминий.
Има бели има жълти зависи от състава.
пон фев 15, 2021 10:12 pmZEDYCUS написа:

Има бели има жълти зависи от състава.
Подходи различни за снижаване на износването. Когато човек си купи такъв инструмент е добре да си прочете инструкциите. Там пише дали, и през какви интервали се обслужва дадения възел.

Ето какво препоръчва официален представител на Stihl:
Цветомир Димитров - специалист
Намерих в един магазин корда усилена-с метална нишка вътре,кръгла и сравнително тънка-дали е хубава
вт фев 16, 2021 5:49 pmЦветомир Димитров написа:
Намерих в един магазин корда усилена-с метална нишка вътре,кръгла и сравнително тънка-дали е хубава
Едва ли е с метална нишка, защото нали ножът на предпазителя трябва да скъсява кордата понякога, иначе ще нареже предпазителя за секунди. Аз лично ползвам обикновена кръгла 2,4мм райдерска корда. Основният ѝ минус е, че много не се вижда докъде стига и нанася сериозни щети по дръвчетата, та дори и по мазилката на дувара.

Има един интересен вариант, глава с полимерни ножчета, които при необходимост се сменят.
Изображение
dragozow - майстор
Не я купувай, защото ще си извадиш очите или ще извадиш очите на някой около теб. Кордата не струва някакви страшни пари, ако толкова нямаш ела ще ти подаря две малки ролки звездичка. Или ползвай ножа ако е много жилава тревата.
Цветомир Димитров - специалист
вт фев 16, 2021 7:29 pmdragozow написа:
Не я купувай, защото ще си извадиш очите или ще извадиш очите на някой около теб. Кордата не струва някакви страшни пари, ако толкова нямаш ела ще ти подаря две малки ролки звездичка. Или ползвай ножа ако е много жилава тревата.
Няма нужда ще си избера някаква по-здрава
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 357

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: