Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Кумчо Вълчо - специалист
Соколе, а азър си кацнал, да те попитам нещо. Вие с Тифонягиса рода някаква ли сте, че гледам и двамата, а и явно на тънка цена, с по 27м. газови трасета се оказахте? Не че е невъзможно де, ама някакси.....
sokolov.91 - майстор
ср фев 17, 2021 10:22 amКумчо Вълчо написа:
Соколе, а азър си кацнал, да те попитам нещо. Вие с Тифонягиса рода някаква ли сте, че гледам и двамата, а и явно на тънка цена, с по 27м. газови трасета се оказахте? Не че е невъзможно де, ама някакси.....
Не сме рода. На 500км един от друг сме. Цената, която съм споделил е съвсем истинска. Нито съм инсталатор,нито си търся клиенти във форума, за да лъжа. Споделям просто. Който ще да вярва.
andy_forresite - майстор
jabata, продължавай си с пелети. Тъкмо идеята за газификация ще отлежи и сам ще решиш дали-или :) . В "утрешния" ден пак ще си я има тази възможност. Тя тръбата си минава покрай вас, няма да се помести.
Соколов, доколкото помня, не е бил вложил в пелетно съоръжение. А Триф обича да си прави експерименти. Това не е за всеки. Трябва човек да може да си го позволи.
Иначе ако решиш да продадеш камината на пелети, ще можеш. Мисля че беше италианска твоята. Ще върнеш малко пари от нея и натам влагаш в газ. Аз бих предпочел едноконтурен. Двуконтурният с подгрев "в реално време" изглежда добре на хартия, но в действителност е по-различно. Там са големи мощости по правило за да може да смогне да грее водата и от тук висока минимална мощност. Твоите топлозагуби са много прилични и не знам как ще става. Задължително със стаен термостат според мен ще трябва да си. Също разглеждам тази опция за апартамент, но там въпросът с отоплението не е решен въобще и май ситуацията е като при Соколов. По принцип ще е с газ в този апартамент, защото пелетите искат складово пространство и да има кой да ги складира, пренася, поддържа източника и пр. Желая ти да вземеш правилното решение!
Кумчо Вълчо - специалист
ср фев 17, 2021 10:59 amsokolov.91 написа:
ср фев 17, 2021 10:22 amКумчо Вълчо написа:
Не сме рода. На 500км един от друг сме. Цената, която съм споделил е съвсем истинска. Нито съм инсталатор,нито си търся клиенти във форума, за да лъжа. Споделям просто. Който ще да вярва.
По-скоро за метрите ми стана малко по-интересно, ама ясно, изясниха се нещата, явно съвпадение е.
ср фев 17, 2021 12:08 pmКумчо Вълчо написа:

По-скоро за метрите ми стана малко по-интересно, ама ясно, изясниха се нещата, явно съвпадение е.
Наблизо съм ти, да ми го измериш (трасето), ама на Сокола ще ти излезе скъпо.
Кумчо Вълчо - специалист
ср фев 17, 2021 12:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср фев 17, 2021 12:08 pmКумчо Вълчо написа:

Наблизо съм ти, да ми го измериш (трасето), ама на Сокола ще ти излезе скъпо.
Е, какво да го меря, щом казваш 27, значи 27. Ти остави трасето, ами виж новите теми, имам едно питане, ама понеже много ми е важно, реших за по-сигурно три пъти да попитам. Уж де :lol: .....

Тема "Прекарване на газ изпълнение и документи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: