• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
milenskior - специалист
Понеже от доста време не съм се интересувал от котли и горелки, тъй като Грейкото ми служи вярно реших да попитам тук понеже знам че има хора които се интересуват и разбират от тези неща.
Препоръчайте ми котел със само почистваща се горелка, която да може да гори и слънчогледови пелети. Също така и самия котел да се само почиства и да си събира пепелта автоматично. Мощноста да е около 20 kW, да има ламбда контрол и да не е повече от 12 0000 лв.
Цялото това чудо е за приятел, на който са му препоръчали някакви Датски котли с горелка NBE и почистване с въздух под налягане (има вграден компресор).
Лично аз не съм сигурен, че ще се справя успешно със слънчогледа, но продавача го бил уверил че няма проблеми.
Благодаря предварително.
Кумчо Вълчо - специалист
Интересен въпрос, подкрепен с интересен бюджет.
milenskior - специалист
Не мога да повярвам, че никой не може да предложи котел. Явно това което се търси струва повече от заложения бюджет.
Вербалната агресия да прерастне в препоръка за закупуването на датската черна звезда!
Лично съм го гледал, ама в магазина и неопетнен. Хареса ми и бих си го купил без да питам тук.
Та затуй го препоръчвам, без да имам преки впечатления.
Дано намериш и такъв (препоръчител)!

...за един преател питал....
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами на мен ми е трудно да повярвам, че ще намериш такъв котел, независимо от цената. Причината е, че някои от изискванията са взаимно изключващи се. Този, датския съм го виждал, но не мога да кажа нищо.
Що бе Лазаре?!! Един такъв готин- черното винаги лъха на стил, пък и опциите до 12 бона не са за пренебрегване;
- събира, компресира, извозва.
- добавяне на ламбда.
- нещо за интернет май имаше......

Щом са вдигнали психологическата граница, нека са първите! Се някой трябва да е първи, ама г-н нашенеца се гледа да не се преебе.
Преатела с парите не може ли да ползва интернет и да попита?
milenskior - специалист
Приятелят ми може да пита, но нито има регистрация тук, нито ползва форуми.
Не мога да разбера какво значение има дали питам аз или той. Тия световни конспирации са ми непонятни.
Използвам Грейко на Виадрус и съм го написал. Може би ще сменя някой ден котела с Грейковски, но не ми е дошъл на дневен ред.
Аз на моя приятел му препоръчах Грейко, но той не иска да хвърля пепелника всеки ден, а пък да чисти котел хич. В момента ползва Ератовска горелка от първите на котел Дакон. Котела не го чисти изобщо през сезона само горелката отвреме на време и хвърля пепелника. Оплаква се че му е голям разхода и аз му препоръчах да смени горелката, но понеже сега прави ремонт и ще присъединява още 2 стаи към къщата и ще мести котелното е решил да купува и нов котел с горелка.
чет фев 18, 2021 7:25 pmmilenskior написа:
Ако ти е приятел, не си говорете за котли или поне не поемай ангажимент!
Това, щото не почиства котела. Няма котел, който да не иска почистване, колкото и да е свързан с извозването на боклука и да движи сам пружините.
Да не излезеш виновен, че сега, срещу 2-3 хиляди, му е висок разхода, а по сетне след 12.
Пийте си пиенето и си останете приятели!
brassSob - специалист
Самопочистващ механизъм, посредством мотор редуктори плюс пепелоотвеждане също с мотор редуктори има Виктория класик. Контейнера където се отвежда пепелта е отстрани.До тук ако не се лъжа моторите стават 5. Компактен котел е. Работи добре. И резултата е: отиваш да изхвърлиш контейнера, а ти при твоя котел отваряш врата и чистиш с прахосмукачка.....Ако не иска да пипа все повече хора наблюдавам си слагат цистерна на пропан-бутан и един котел.
6osi6 - майстор
Компресорът на котела е Stanley, 8 бара.

С това налягане почиства пепел от дървесни пелети, значи трябва да може да почисти и слънчогледовата.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за пелетен котел." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: