Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
ср фев 17, 2021 12:20 amnaB4o написа:
Ще трябва да разгледаме и там.
Мисля че няма да сбъркаш но последите години и в Германия се наводни с китайски боклуци + български боклуци като Тесита и Елдоми...
Но дори китайското за Германия е корено различно от китайското за България.
:partyman:
Последна промяна от hidrazin на ср фев 17, 2021 1:43 am, променено общо 1 път.
naB4o - специалист
То за съдомиялна става дума. :) По-проста техника е, без яки центрофуги.
Иначе пералнята старата ми ергенска (стана ни малка) изкара над 10 години Уърпул от БГ взимана. Сега сме с Бош, пак от БГ, ама с 5 години пълна гаранция, и още 5+ на мАтора. Затова съм се насочил за нещо с 5-6 години или да доплатя за още +2--3 години застраховка.
Отново благодаря, ако някой още се включи, няма да се разсърдя!
Лека нощ вече, че и очите не заболяха от четене.
hidrazin - майстор
ср фев 17, 2021 12:53 amnaB4o написа:
То за съдомиялна става дума.
Уфффф... Тъй де ама вече моо ми се спи. :-D
Успех с избора!
naB4o - специалист
ср фев 17, 2021 1:45 amhidrazin написа:
ср фев 17, 2021 12:53 amnaB4o написа:
То за съдомиялна става дума.
Уфффф... Тъй де ама вече моо ми се спи. :-D
Успех с избора!
Сега гледах NEFF, че са с 5 години гаранция. То пак е бош, само лепенката му е друга, НО поне е +3 години. Идва сега дилемата, че Полския Неф е 800-900 лв, а същия Немецки 1100-1300. Има ли смисъл според теб да се дават тия 300 лв отгоре, при положение, че и двата са с 5 год. гар.?
kozl - майстор
Наша миялна е АЕГ, но всъщност е произведена от Електролукс и беше с 3 г. гаранция. Не мога да я хваля, че след третата година се повреди платката, а причината бе в този де е сглобявал машината, че беше обърнал покривалото на мотора на помпата и той останал без защита от водни пръски. Капки бяха паднали точно в куплунга на мотора и окъсили тахогенератора с напрежението за мотора. Та ако не беше този дефект на сглобката то на 7-та година се прекъснаха кабелите минаващи във вратата. Към 13-тата година пак проблеми с платката, ама оправям се некакси и още "пере".
Пералнята също е Електролукс от 2010 г. и до сега нямам поводи да я отварям.

Та аз отново бих заложил на Електролукс.
Chefo77 - майстор
ср фев 17, 2021 12:17 amhidrazin написа:
ср фев 17, 2021 12:03 amnaB4o написа:
Ориентирам се към нова с повече гарнация. Някакви мнения препоръки на този етап?
AEG на този етап. Ако мoе да скочиш и на Miele.
И по възможност ако се купуват в БГ да са втора ръка.
Все пак сме страна от третия свят и продуктите които се внасят са за като за страна от третия свят.
Купувайки втора ръка имаш шанс да попаднеш на качество като за белите държави.
Успех!
P.S. Никви турски (то други няма де) Бекита!!!
Хидра, да питам ...
Искам да си купя тоалетна хартия... Може ли да се доверя на нова турска, или да търся втора употреба от някоя бяла държава, примерно Германия?
hidrazin - майстор
ср фев 17, 2021 9:13 pmChefo77 написа:
..Искам да си купя тоалетна хартия...
Специално за теб препоръчвам тази... :)
Прикачен файл:
nature.jpg
nature.jpg (64.41 KиБ) Видяна 908 пъти
Chefo77 - майстор
Нещо се раздразни, ми се струва...
Що обичате да сте подлогите на Европата не мога да вдяна? Колите им купуваме, гащите им носим, сега и техниката за чистене на лайна ще им купуваме с преференции...
kozl - майстор
ср фев 17, 2021 10:30 pmChefo77 написа:
Нещо се раздразни, ми се струва...
Що обичате да сте подлогите на Европата не мога да вдяна? Колите им купуваме, гащите им носим, сега и техниката за чистене на лайна ще им купуваме с преференции...
А що па да ги не теглиме локумите :?
Не знам кой обича да е подлога, но е факт, че сме втора ръка не само за Европа. Купуваме излязлото от употреба и се приемаме като европейци, защото ползваме европейското, та макар и втора ръка. После трупаме скрап, който изнасяме като суровина за ново производство. Така сме се зациклили. А за да не е тъй требат жертви. Но кой обича да е в жертва :?
Аз не съм купувал черна и бяла техника, втора употреба. Но понеже ползвам техника, която е с над 10 г. употреба, то приемам се от отбора на секън хенд :-D
Ей да сетих се, едно време много се бях зарибил по европейските телевизори Льов и Метц, но стана тъй, че за същите пари си купихме Панасоник. Още си работи тоя джапонски кютук. И как да го сменя ся с некаква смартова корейска тепсия :?
Така сме ний от класата на втората, доживотна ръка :wink:
:lachtot:

Тема "Ремонт на съдомиялна за вграждане БОШ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: