Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mika
- специалист
2154 мнения в "ЕЛ. АБСУРДИ"
Junak
- майстор
Може и да не съм прав, но мисля, че е видял кабела, навел се е да го види, подръпнал го е и белата е станала. Може при по-силно дръпване и изолацията да е заминала и тогава всичко си идва на мястото. Даже и охлузванията по пръстите на ръцете... Но "крачното" го забравете...
Hoвoceлckи
- майстор
ср фев 17, 2021 11:24 pmkuger написа: Линк не мога да дам, вчера по новини от не помня коя ТВ, показаха"спец" с амперклещи да показва на кабел с поне три жила ток от 3 ампера.Пропуснал съм тази подробност (3-те ампера). Такъв ток може да е от утечка. Амперклещите няма да отчетат ток ако е спазен закона на Кирхов (принципа на ДТЗ). Ако част от тока тече към земя, а не се връща по кабела, нормално е уредът да го отчете. Тогава има логика в обяснението му за 100-те милиампера.
zz_stefanov
- майстор
ср фев 17, 2021 10:09 pmDjack написа: Дори и да е офазена оградата, защо не отича в земята?Носещите оградата колчета са в бетон и са най малко заземители.
Всяко съоръжение по което е прекарано електрозахранването трябва да е с осигурено заземяване, но това е оставено на деклариране от страна на ползвателите след електромера. Дали ако се измери заземителя на тези павилиончета ще е в норми.
Кабелите както излизат от земята с лекота могат да срязани от лопатата на някой чистещ сняг.
zz_stefanov
- майстор
чет фев 18, 2021 7:23 amHoвoceлckи написа:Може, но това не показва къде е утечката: в кабела, в павилиона... за това показаното в репортажа изблежда несериозно за публиката. Иначе е добър показател за проблеми по тази веригаср фев 17, 2021 11:24 pmkuger написа: Линк не мога да дам, вчера по новини от не помня коя ТВ, показаха"спец" с амперклещи да показва на кабел с поне три жила ток от 3 ампера.Пропуснал съм тази подробност (3-те ампера). Такъв ток може да е от утечка. Амперклещите няма да отчетат ток ако е спазен закона на Кирхов (принципа на ДТЗ). Ако част от тока тече към земя, а не се връща по кабела, нормално е уредът да го отчете. Тогава има логика в обяснението му за 100-те милиампера.
kozl
- майстор
чет фев 18, 2021 3:54 amESPACE написа: Хлапето трябва да е било с ебати скапаните обувки, буквално с мокри крака.Е това го приемам като факт, оти и аз се напатих.
ср фев 17, 2021 7:31 amkozl написа: За да премине тока през обувките, то тези обувки трябва да са се наквасили с електролит. А това при това обилно солене е напълно възможно. Е на тука се чудя кво да ги правя кожените ботуши. Вече стават само за сухо.Интересното е като са излезли да чистят сняг с какво ще го чистят снега и дали кабела не е засегнат с лопата за сняг

В общината е вината.
За улици и тротоари те издават разрешителни и за шахти и трасета, па не знаят чии са шахтите и кво се случва с улиците и тротоарите. Па ако требе и да ги ремонтират

Па тия от Улично осветление, кога ли ще си затворят стълбовете

Ама и гражданите сме за глоба и тояга. Ма нема кой и как

Нов заслон на спирка и вече издраскан и изпочупен. Що фасади се осраха. Аве кви сме такива егоисти, разрушители и неценители

Преди неколко месеца на неква общинарка де приема ремонт на тротоар и казвам, че фирмата де прави ремонта развали отсрещния тротоар и да ги накарат да го поправят. А оная ми отговаря "Ела да видиш тротоара пред нашия блок в какъв вид е". Демек тоя тротоар още не е "узрел за ремонт"

shadow__01
- майстор
чет фев 18, 2021 3:45 ammika написа: Може би става въпрос за този репортаж.Това "измерване" нищо не показва. Нито една величина не се измерва по този начин. Не мога да видя на какъв обхват е уреда му, но няма значение. Този не знам какво е учил някога, но не го ли е срам да показва подобно нещо и да претендира, че по кабела има напрежение. Дори и заявява, че е 220V. Дори и да има стандарта е 230V и не най-малкото непрофесионално да бъркаш за такова нещо.
Това показание на този уред може да е от индукция на съседен кабел или дори от предварително незанулен уред. Срамота е целия репортаж. А за фазопоказателя на ръба на шахтата няма да коментирам. Дори и да е имало, тогава е било мокро и солено всичко. в репортажа е сухо и съм сигурен че е изключено напрежението.
Chefo77
- майстор
чет фев 18, 2021 7:01 amJunak написа: Може и да не съм прав, но мисля, че е видял кабела, навел се е да го види, подръпнал го е и белата е станала. Може при по-силно дръпване и изолацията да е заминала и тогава всичко си идва на мястото. Даже и охлузванията по пръстите на ръцете... Но "крачното" го забравете...Може да е гадно, но все си мисля, че някой е искал да вземе кабела нанякъде, например към депото. Е, видимо не е успял.
Hoвoceлckи
- майстор
Беше ставало дума, че ще се търсят записи на камери. Замълча се.
Ринели сняг. Кой ги е накарал? Платил? Той трябва да изплати обезщетение за трудова злополука! Никой не поставя този въпрос
С какви инструменти ... също никой не пита (освен тук).
Как точно бащата го е биел ток? Доближавайки се (от "крачно") или хващайки момчето? Изгаряния по него?
Кой е прекарал кабела по този начин? Няма как ползващите (заявилите) го да не знаят
Кабела прибран ли е и предаден ли е за експертиза за пробиви?
Говореше се за офазяване на винкеловата рамка. Никой обаче не (по)каза евентуалната точка на офазяване ...
Не, че нещо ще се промени, но предъвкването на подробностите е само предпоставка за съмнения и спекулации.
Ринели сняг. Кой ги е накарал? Платил? Той трябва да изплати обезщетение за трудова злополука! Никой не поставя този въпрос

С какви инструменти ... също никой не пита (освен тук).
Как точно бащата го е биел ток? Доближавайки се (от "крачно") или хващайки момчето? Изгаряния по него?
Кой е прекарал кабела по този начин? Няма как ползващите (заявилите) го да не знаят

Кабела прибран ли е и предаден ли е за експертиза за пробиви?
Говореше се за офазяване на винкеловата рамка. Никой обаче не (по)каза евентуалната точка на офазяване ...
Не, че нещо ще се промени, но предъвкването на подробностите е само предпоставка за съмнения и спекулации.
Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература