чет фев 18, 2021 1:52 pmnaster написа: Без пояси по фронтоните ли е по проект? Билната и междинните не трябва ли да се "превържат" към пояси на фронтоните.Явно не.

чет фев 18, 2021 1:52 pmnaster написа: Без пояси по фронтоните ли е по проект? Билната и междинните не трябва ли да се "превържат" към пояси на фронтоните.Явно не.
чет фев 18, 2021 1:52 pmnaster написа: Без пояси по фронтоните ли е по проект? Билната и междинните не трябва ли да се "превържат" към пояси на фронтоните.При сила по оста на билото няма какво да държи зида вертикален, а тръгне ли да се клати, до падането не е много. Превързването към укрепени както Блу показва попове плътно до стените ще помогне на зида, не и на покривната конструкция. Преценяваш кое е по-важно и действаш. Компромис е връзка с монтажна пяна и някакъв слаб крепеж, примерно планка с дюбел на изтръгване към бетона.
чет фев 18, 2021 8:03 pmschuldiner написа: Абе като гледам, то ти се презастраховаш. С тая покривна плоча не мисли кво ще става отгоре, няма проблем. Просто като спомена какво плащаш, трябваше да получиш нещо без забележки. Това коментираме...Не съм се презастраховал аз с плочата. Те така са си решили. А относно цената - за тия пари толкова. Не е малко, не е и много. На тия пари правят къщи метална конструкция и фундамента е от мен(излиза към 10 бона). Та кое е по-добре и кое по-скъпо..?
чет фев 18, 2021 8:15 pmшоп написа: @sokolov.91, аз бих послушал всички съвети относно покрива.Поповете на билната греда и двете крайни греди дето лежат на края на плочата са вързани към нея с арматура 6ца. Арматурата я сложиха и я завързаха за скарата на покривната плоча преди да налеят бетона. Остана да стърчи над плочата. Огъната П образно и завързана и бетонирана на обратно. Останаха да стърчат по 2 края над плочата. После слагат гредите и усукват плътно двата края около гредата като спайка. Толкова силно усукват че чак арматурата се вкопава в гредата. На по 4 места са вързани на 6 метровите страни на къщата.
6 допълнителни попа няма да повлиаят на бюджета. Няколко Х-ви връзки също не са финансова тежест.
Билната греда и междинните греди супер лесно могат да се се привържат с ф8 арматура към таванската плоча или към тухлената зидария.
Демек говорим за инвестиция под 100лв, а съм сигурен, че цитираните от мен материали ги имате налични изостанали от строежа.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: