пон фев 22, 2021 9:45 pmcvetomir_77 написа: Всичко е "простирано" без "накисване"!Личи си, че ползваш добър "препарат"

пон фев 22, 2021 9:45 pmcvetomir_77 написа: Всичко е "простирано" без "накисване"!Личи си, че ползваш добър "препарат"
пон фев 22, 2021 10:24 pmkuger написа:Сол, захар, силен алкохол, синап и подправки на вкус. Не ползвам никаква химия!пон фев 22, 2021 9:45 pmcvetomir_77 написа: Всичко е "простирано" без "накисване"!Личи си, че ползваш добър "препарат"![]()
вт фев 23, 2021 1:03 pmТрифон П.Трифонов написа: Цвето, нещо се засягаш на накисване сякаш, но не си прав да се чувстваш така.
Начини и рецепти да искаш. До тук съм го правил само на сухо, хахааа и все се е получавало. Дори и снимките да сравним, пък и ти сам потвърди...
Попрочетох малко за саламурата, понеже малко ревностно я отричаш, та само предимства пише за нея, да знайш.
Та, всеки според разбиране, тертип и вкус. Аз обичам да експериментирам.
Наздраве!
Сетих за за първите ми опити, само със сол и подправки, както до сега.
Толкова свежи не съм ги правил от тогава.
https://photos.app.goo.gl/wnvsXyDz8CRxsFos5
Червеното малко дразни., а и разбиранията ни за "силен" алкохол явно се разминават с много. Най силното купешко, не би си позволил да мажеш по някакви меса. Обикновено е 40 обемни процента, алкохолът, на някои уискита и бърбъни 43, а ония, кои са наистина силни, не вярвам да ги ползваш за натривка.
вт фев 23, 2021 1:32 pmТрифон П.Трифонов написа: Е, ко му е силното на алкохолът? Някои водки дори са на 37.5.Като казах силен алкохол имах предвид над 35-40%, защото повечето хора ползват вино (10-12%)за тази цел, а за дебелите книги по-горе някой беше писал. Аз нямам такива книги. Синапа го научих от немците, те го слагат на всичко, според мен той не променя вкуса по никакъв начин и не съм виждал до сега нещо развалено имащо в състава си синап.
Тайни ли са тия дебели книги? Дай нещо, сподели както бургазлията изложи истински БДС, освен ако не ти е апокриф! Там не пишеше за мокро осоляване, но човекът си саламури от толкова години...Явно, също като мен, харесва адаптираните рецепти.
вт фев 23, 2021 4:41 pmcvetomir_77 написа: Като казах силен алкохол имах предвид над 35-40%, защото повечето хора ползват вино (10-12%)за тази цел, а за дебелите книги по-горе някой беше писал. Аз нямам такива книги. Синапа го научих от немците, те го слагат на всичко, според мен той не променя вкуса по никакъв начин и не съм виждал до сега нещо развалено имащо в състава си синап.Според това, което изложи Kumay, не прочетох за синап, нито за силен алкохол. В едната рецепта има вино, а както всички знаем, ползва се в много маринати. Пък Илчо сподели да не се прекалява с подправки.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: