Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
preslav - майстор
пон фев 22, 2021 12:02 pmnobreak написа:
Много ти благодаря за подробния отговор! С резачките нямам проблем, от 20 години се занимавам с тях :) Но като цяло си много прав. А вместо дъсчена обшивка може ли да се накове ОСБ влагоустойчиво, поне няма да се налага да се обработва за гадини? :) Другото, което ме дразни е, че тук никой няма да тръгне да импрегнира дървения материал, защото му губи време и всеки ти казва, че нямало смисъл, защото видиш ли този покрив е изкарал 40 години без да е импрегниран....Често срещано е също всяка бригада или майстор да си работят по тяхен си начин и не се чете инструкцията за монтаж на съответния материал. А кажете ми как да си дадеш парите с кеф...
Не виждам проблем да се ползва ОСБ, но на мен този талашит не ми харесва като материал - колкото и да е влагоустойчив ми се струва, че ще изкара много по-малко от дъските. Нямам идея и дали няма да мирише на лепилата, с които е правено ОСБ-то.
По отношение на металните керемиди мога да кажа само едно - не "тракат" като гладката ламарина и термо панелите. Много пъти въпроса с шума от покрива е повдиган и още толкова много пъти се е подхващал спор - до нас има заведение с покрив от термо панели, дори и лекият дъжд е като по барабан, недай Бог на покрива да кацне гларус, усещането е, че някой е хвърлил камък върху покрива. Оставям на всеки един да прецени доколко визията на покрива или фасадта на къщата му е без значение - мен ме кефи вида поредна четвърта година, въртя, суча, погледа ми непременно минава през покрива. Срещу нас има покрив от полимер-пясъчни керемиди, може би е на малко повече от 10 години, но видът му вече е на ако. Надолу по пътя има покриви с битумни керемиди, всичките са с някакви кръпки, нещо е репарирано, нещо е мазано, а една част от покривите вече ги смениха, но не с битумчета, а с керамика. Качествената керамика изглежда добре, но като знам, че от покрива ми свалиха 5 тона, а новите керемиди са 600 кг. някак си не ми се мисли, че някога отново ще слагам керамика. По-късно ще се опитам да кача някоя и друга снимка, само за илистрация на преди и след. Опитал съм се да заснема покрива под един и същи ъгъл.

Прикачен файл

IMG_1185.JPG Това е целият покрив, пакетиран, доставен с бусче.

Прикачен файл

IMG_1228 re.jpg

Прикачен файл

IMG_1162 re.jpg

Тема "Въпрос за метален покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: