Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ky-kyy - майстор
нед фев 21, 2021 5:14 pmkr1100 написа:
ky-kyy
Опитай с Волско сърце / сръбски семена/. Но иска високи колове 2м. Сея от него и в оранжерията / в средата където е най-високо/ и навън.Розов гигант и Розов Дар, Сърцето на Албенга и Ръгби / за него си писал/. Тази година набучих семки и на Черен Кримски да видя що е то.

Утре Трифин да отива на работа и да се оглежда - ще горим клони и клечки
Черния кримски съм го гледал. Не е чак толкова черен и е добър на вкус, според моите разбирания естествено, но имай предвид, че е много капризен. И първо него оскубах, защото въпреки редовното третиране, плодовете му първи се развалиха, а от него пламна цялата градина.
preslav - майстор
Вчера турих грах и арпаджик по мързелашкия начин от миналата година - минавам с фрезата, булката разхвърля семките, минавам пак с фрезата и с това сеитбата приключва. Домати, чушки, пипер съм решил да ги отложа с 2 седмици - всяка година бързаме за ранно и накрая нито ранно, нито късно заради студената пролет по нашите земи.
vlax - майстор
съб фев 20, 2021 10:47 pmДелян написа:
...Пробвай и дай отзиви по-нататък...
Вчера успях да напръскам,макар че времето не беше най-подходящо за пръскане.
С комшията имаме еднакъв сорт ябълки с 5 м разстояние между двете дръвчета.
Двете дръвчета ще са критерия за успеваемост на експеримента,моето пръскано,неговото не .
съб фев 20, 2021 10:47 pmДелян написа:
А за реакцията в агроаптеката - не ги мисли, те там така си гледат :mrgreen:
Имаше един лаф навремето: Ти ВМЕИ ли си завършил или така тъпо си гледаш.То сигурно и за Агроинститута важи. :-D
:partyman:
kr1100 - майстор
с пресни сили продължавам резитбата на дръвцата. Ще вадя и разтегателната резачка и ще обезглавя 1 дюля по- ниско от рамената :-D
angelfilev - специалист
ср фев 24, 2021 4:15 pmkr1100 написа:
с пресни сили продължавам резитбата на дръвцата. Ще вадя и разтегателната резачка и ще обезглавя 1 дюля по- ниско от рамената :-D
с каква цел, да се бере лесно, да подмладиш дръвчето, да не пречи на друго, да оформиш по-хубава корона или друго?
kr1100 - майстор
ср фев 24, 2021 4:26 pmangelfilev написа:
ср фев 24, 2021 4:15 pmkr1100 написа:
с каква цел, да се бере лесно, да подмладиш дръвчето, да не пречи на друго, да оформиш по-хубава корона или друго?
Почти за всичко изброено без да пречи.Към 5,5 м е висока дюлята , а не ми се катери за да бера. А и при вятър "гюлетата" по краищата падат лесно. Освен това и за по-лесно пръскане.
шоп - майстор
Да питам като начинаещ градинар;
миналата година за сефте насадих на 1ви май готов купен разсад домати. 20 корена, като 10 трябваше да са розови...

Е определено нямаше розови:-)))
Но пък късмета на начинаещият без никакво торене и пръскане урожая бе пребогат.

Тази година съм решил сам да си произведа разсада. Купил съм семе от 3 вида домати. По 10 бр семки в пакетче.

Въпроса ми е дали вече е време да ги засявам?
Имам топло (25 гр ) и светло помещение и мисля всяка семка да я засадя в кофичка от кисело мляко.
ср фев 24, 2021 8:09 pmшоп написа:
Да питам като начинаещ градинар;
миналата година за сефте насадих на 1ви май готов купен разсад домати. 20 корена, като 10 трябваше да са розови...

Е определено нямаше розови:-)))
Но пък късмета на начинаещият без никакво торене и пръскане урожая бе пребогат.

Тази година съм решил сам да си произведа разсада. Купил съм семе от 3 вида домати. По 10 бр семки в пакетче.

Въпроса ми е дали вече е време да ги засявам?
Имам топло (25 гр ) и светло помещение и мисля всяка семка да я засадя в кофичка от кисело мляко.
Точно така и по това време започнах и аз.
Технологията ми я сподели Преслито.
Като дойде Георги, режеш дъното на кофичката, правиш дупка в земята и приземяваш. Поповото прасе, ряпа да яде.
Само е малко трудно със закаляването, ако трябва да изнасяш доста на брой кофички и да ги прибираш. Можеш да опиташ в края на Април, като извадиш всичко под найлон.
Тази година посях в тарелки, както Мама и Баба правеха.
Инак се избягва пикирането, като е директно в кофички.
Дерзай, Шопе и ще ти се получи отново!

За поредна година посявам семена от 2014та година, от Майка ми са запазени.
До миналата година имаха кълняемост над 90% без да са третирани по никой начин.
Продължавам да пазя старите сортове.

Шопе, след като покълнат, добре е да са на по хладно от 25. Това е много и ще тръгнат яко. Освен да забавиш малко.
шоп - майстор
ср фев 24, 2021 8:15 pmТрифон П.Трифонов написа:

Шопе, след като покълнат, добре е да са на по хладно от 25. Това е много и ще тръгнат яко. Освен да забавиш малко.
Ами нямам по-хладно място от 25 градуса:-(
Дори в тази стая в която не се живее да спря водното подово то съседните стаи и отдолу се топли и пак е -23-26 градуса
Ако отварям прозорци, тези загуби ще ги плащам , защото термопомпата работи до май месец и ще компенсира тези топлозагуби.

Може би е по-добре да изчакам още 2 седмици и тогава да сея семената?
Демек 100% съм съгласен с мнението ти.
Djack - специалист
Много е висока тази температура! За покълване е супер, ама до там. В момента на покълването, т.е. когато избият на пръста и извадят листенца, трябва да ги засушиш, да им осигуриш максимално светлина и температура не по-висока от 18"С. Иначе изпърчават, усещат, че нямат нужда от корен, издължават се и се изнежват!

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: