Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Руди - майстор
пет фев 05, 2021 11:59 amD_U_D_E_ написа:
Малко не ми е ясно каква част ще остане използваема.
Като покрива смятам да е четирискатен с наклон около
30градуса и надзид около 50см.
30 градуса е стръмен покрив, да не е 30 процента?
При 30 градуса ще се получи над 40 квадрата място,
където се ходи прав и още ниска част за складиране
на багаж.
Прикачен файл:
pok33.JPG
pok33.JPG (45.06 KиБ) Видяна 1409 пъти
D_U_D_E_ - напреднал
Руди,
Може би наистина е голям градуса, при срещата ни с конструктора(тъста ми) ми ги изговорим тея неща, може и да вдигнем малко надзида.
Стълбата смятам да е от отзи вид:
Прикачен файл:
3ddbb35b7baf3bfd6170a6b57dda318c.jpg
3ddbb35b7baf3bfd6170a6b57dda318c.jpg (39.47 KиБ) Видяна 1339 пъти
Прикачен файл:
i-105005.png
но най-вероятно ще го затворя с картон, за да мога да сложа врата долу, че тези вдигащите от пода не ми изглеждат въобще удобни. А под него може би ще вградим един гардероб.
burkov - специалист
Скоро преправях много скатен прокрив и го посвдигнах. Беше 50 см, сега е 100.
Сега мога да сложа без проблем легло с по-висока табла, или бюро и стандартен шкаф с размер около 90 см.
При 50 сантиметра, това пространство остава доста неергономично и трудно използваемо.
D_U_D_E_ - напреднал
Сега нова чуденка. Какви греди трябва да ползвам за покрива, за да нямам колони през 1-2 метра. За покрив 10/12м горе долу. Стресираха ме че доста ще ми се оскъпи покрива, а и че тук във Варна трудно се намирали такива.
BLUEPUPIL - майстор
вт фев 16, 2021 3:00 pmD_U_D_E_ написа:
Сега нова чуденка. Какви греди трябва да ползвам за покрива, за да нямам колони през 1-2 метра. За покрив 10/12м горе долу. Стресираха ме че доста ще ми се оскъпи покрива, а и че тук във Варна трудно се намирали такива.
Как какви греди, въпроса е риторичен! :wink:

Няма да се стресираш за тези 10-12м. :cool:

Стоманена греда 12м, подпряна където ти е кеф,
ще свърши идеална работа. Ако искаш може и да
не я подпираш между двете крайни опори. :shock:
Пеш - специалист
Тъй като минах скоро през този период от 15 000 различни варианта, бих те попитал, Къща-СУПЕР! но ми липсват помещения, който са жизнено важни. С какво ще се отоплява цялата къща? Ако е с климатици ОК ( не знам колко е ОК но да...), ако е с нещо друго, не виждам помещение за него :) също така сервизно помещение за инструменти чудеса и .т.н нещо тип складче.
Тази стълба може да се вкара в холното пространство и да е чудесен интериор, мястото в коридора да се използва за складче.

Отностно височината на втория етаж, до колкото знам можеш да го вдигнеш до 1.5м. разликата в цената на тухлите няма да е никак голяма, но ще получиш 2 или 3 пълноценни помещения.
D_U_D_E_ - напреднал
Здравей,
Смятам да се отоплявам на климатици. Един подово стенен за всекидневната(сега съм с такъв и съм много доволен), и един в коридора, който да отоплява спалните. Допълнително в спалните ще имам ел. радиатори, които ще включвам при нужда.
За градински инструменти, колела и чудесии, имам две идеи. Едната е да си закупя една градинска барака(сметнах, че сумата на една такава е доста по ниска от цифрата която ще ми излезе да е затроена площ от къщата) . Другата идея, която е по-добра, но не съм сигурен че комшиите ще ми дадат разрешение е от северната страна на къщата да направим плътна ограда и отстоянието което съм спазил 3м от комшиите да го покрия, то и без това ще е паркинг. От страната на входа да го затворя със гаражна врата, а от другата с газобетонни блокчета. (Малко не ми е ясно как стои въпроса с отстоянията за гаражите).
Стълбата смятам да е затворена и отдолу да се ползва за гардероб и шкафове.
PIP - майстор
Най-практично е да качиш спалните и банята горе, така спалните ще са по-широки, ще имаш сервизни помещения долу и ти отпада проблема със стълбището. Така и така ще имаш плоча и надзид за таванското.
schuldiner - майстор
PIP, като направи баните и спалните горе, става задължително стълбата да е комфортна, щото е ежедневна. Което пък яде от площта и на двата етажа и пак е неудобство. Ако си остане фитнес, я се качи в месеца, я не. Освен това колкото повече фитнес посещава /горе/, толкова не му трябва пенсионерска стълба. Жилищната площ е скъпа и трябва да се ползва рационално.
PIP - майстор
Той стълбище ще има и в двата случая, разликата е 6-8м2 между сегашното и 'стандартно' и на фона на трите спални и банята, които ще отидат под покрива не губи площ, а печели. Единствения минус е ежедневното качване по стълбите :) Тя топлата вода е измислена отдавна, не случайно това е най-популярния вариант за малки еднофамилни къщи. Както и да е, това е само мнение, всеки има свои причини за избор..

Тема "Проект на едноетажна къща с таванско" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: