Вашето лично помещение
koceto79 - напреднал
след година в ремонт, вече спим в новата си спалня. ще кача малко снимки и ще поразправям за ремонтчето. ето и общия изглед към леглото.

скоро ще кача още сними, ще ви разправям и за конденза, за мокирете сте, и затова как отстранихме проблема...преди да ми побелее косата от ужас...

Прикачен файл

DSC01106.JPG
DSC01106.JPG (133.06 KиБ) Видяна 14659 пъти

Прикачен файл

DSC01111.JPG
DSC01111.JPG (133.72 KиБ) Видяна 14659 пъти
sasooooooooo - "специалист"
Изглежда много семпло :wink:
solo5 - майстор
Супер е :partyman:
дай малко инфо за ламината :roll:
Takezo Sensey - модератор
Страхотна е ...предполагам и не скърца :sex:
В нашата тапетите са подобни , да не кажа същите ама в червено .
asenlynch - специалист
Много е стилно!
Пожелавам ви безброй полови нощи... :wink:
Time2Burn - специалист
Кажи и за конденза, че в моята спалня е некав ужас. Да не говорим че от външния ъгъл си тече вода, ами сега и от пода взе да извира една локвичка. Не знам какво да правя и къде да се дявам. Ужас!
koceto79 - напреднал
на първта сутрин като се събудихме, какво да видим...?! всичките стени мокри, ама много мокри. все едно с пулвелизатор пръскани.взехме парцалите с жената о пичнахме да попиваме, почти 2 литра вода изтискахме в кофата. викам си ми о щото досега не е пускано отопление. утре няма да е така.втората сутрин , ооооо ужас!!! пак вода, само дето кръвно не вдигнах, всичкият ми труд беше застрашен, всички изглеждаше отива по дяволите. този път предположих че е от газовата печка. веднага вкарахме един малсен радиатор и го оставихме цял ден да работи.пак същата работа. вече ми се ревеше, жена ми само ме успокоява, успокоява, успокоява...ама то човек може ли да има покои, след толкова хвърлени средства, с така любов направена спалня???!
почнах да се дпитвам до приятели, звънах по фирми. една фирма за климатизация ми предложиха д си купя осушител /обезвлажнител/ цената около 300-350лв. виам йм ок, идвам да го взема, но ще изчезне ли конденза, ми много вероятно ми каза човека. бях се засил да копувам , но като го чух как работи и колко шум вдига се разобедих.
попаднах на една пловдивска фирма, от нета я намерих,предлагат система за вентилация която се монтира надограмата, чоевка дето разговарях с него бе много коректен, всичко ми обесни подробно. каза че с една така система на прозореца и едно вентилаторче монтирано на комуна/ ние не го ползваме/ няма да има кондез. единия вид системи е в самия обков, дръжката има още едно положение освен стандартните, на 45 градуса нагоре прозореца остава леко открехнат около 5-10мм. проверих моя и се оказа че го има. о, чудеса вече имаше светлина в тунела. веднага отидох до магазина и купих най евтиния вентилатор за да видя има ли ефект. цената на вентилаторите е от 15лвдо 40-60лв че и нагоре...

монтирах вентилатора на розетката на комина, пуснах му засхранване през тавана, кабела вътре в комуна, за да не висят кабели. обичам всичко да е скрито.
преди лягане оставих прозореца открехнат, и пуснахветнилатора.

идваше най-важният момен, поредната сутрин. неспах, късно си легнах, като луд ходих да опипвам стените. към един и половина вече заспивах. до този момент нямаше кондез, само вентилаторчето шумолеше /шума не е голям, спокойно може да се спи на пуснат вентилатор/. събудих се към шест, още неотворил очи почнах да пипам, да се качам по шкаша, да гледам по прозореца, над леглото , по ъглите...нямаше какпчица кондез. усмихнах се щастливо, фордо си направих кафе , бях най щастливия човек в този момент:))))

та така сагата ми приклучи с щастлив край, сега се усмихвам приятни като взлизам в спалнята :))

трябва да спомена че и прозореца не се изпотява, това че е лекичко отворен не се отразява на темп в стаята, течение не се чуства. сега малко снимки:))

Прикачен файл

DSC01126.JPG
тук се вижда вентилатора на стената
DSC01126.JPG (134.73 KиБ) Видяна 14566 пъти

Прикачен файл

01110.jpg
вентилатора
01110.jpg (55.25 KиБ) Видяна 14566 пъти

Прикачен файл

DSC01117.JPG
тук скрих с кабел канал удължитела, понеже на отсрещата стена непоставих контакти
DSC01117.JPG (132.45 KиБ) Видяна 14566 пъти

Прикачен файл

DSC01120.JPG
шкафа с/у спалнята все още без дръжки :)
DSC01120.JPG (132.5 KиБ) Видяна 14566 пъти

Прикачен файл

DSC01130.JPG
не се вижда дибре как е открехнат прозореца.сабележете положението на дръжката.
DSC01130.JPG (132.21 KиБ) Видяна 14566 пъти
koceto79 - напреднал
имам един върпос към запознатите с ел техниката. осветлението на тавана е с лунички 6 бр по 35вата. отделени на два кръга по три със захранвания от по 105 вата. едните ми гаснат, след малко пак светнат. мине се време пак изгаснат, след 5 мин пак светнат. в захранването ли ще е проблема?
Master_Kenobi - V.I.P.
Тая твойта къща отвън мазана ли е изобщо?! Нещо такова ми се види на снимката с прозореца... В тая връзка, сигурно си изолирал с нещо отвътре, а? Или не?! :?
koceto79 - напреднал
къщата не измазана от вън.няма изолазия вътре. на таван гипскартон и вата. имаме две външни стени, но кондеза бе навсякаде. едната стена е към детската, там е топличко, с чудо е. а другата към коридор. зад спалнята е външна и тази на прозореца. дори тя не е изцяло, тераста я покрива половината, а и е остъклена.

Тема "най-послеи нашата спалня е вече готова" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: