Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ky-kyy - майстор
вт мар 02, 2021 12:25 pmТрифон П.Трифонов написа:

не съм чул някой да се е пребил от софра или столче около нея.
Древните не са били онова, за което ги мислим, дори и хайдутите, в по ново време.
Аййййй :rolleyes: значи няма отърване от тъщата 8-[
ZEDYCUS - майстор
Има начин, просто направи софрата и трикраките столчета по високи. Щото по високи от 30 см столчета и софрата 50 см не съм виждал . :lol:
Тъй тъй, не са били прости ония.
Преди месец, колега се потроши от "нормална" стълба. Мине не мине седмица, няколко души ходят да го носят, че болниците не предлагат тая услуга, а има къде 120 оки.
От сякъде може да се пребие човек. На снимките се вижда кривото място, та най удачна е трикраката. Домашната направия ако е лабаво направена, то е ясно.
Кукуу, забелязал съм- на убави хора, се тарикат тъщи се падат, корави и жилави, да му се не види!
vlax - майстор
ср мар 03, 2021 6:48 amТрифон П.Трифонов написа:
Преди месец, колега се потроши ...
За това са ми казали от жена по-високо да не се качвам.

Честит Празник!

ПП Те ако бяха много хубави тея трикраки те в пожарната само такива щяха да ползват,Трифуне.
:partyman:
zz_stefanov - майстор
Като гледам на тоя дето кастри чимширите, само тая трикраката му върши работа. Риска го има навсякъде.
shotik - майстор
Може би грешката в нашето мислене е от това, какво знаем за трикраките столчета и маси.
Особеното при тази стълба е ,че тя има някакви компенсатори и с тях може да се нивелира/ това вече го писа zz_stefanov /, с което се избягва ефекта на трикракия стол.
Тази, за която писах е с прави странични части и няма компенсатори, в тясната част е към 45 см стъпало, в широката към 90- см , затова винаги добре оглеждам как да я разпъна и в някои случаи, съм я връзвал са стебло или дебел клон на дървото, на което ще бера плодовете.
ср мар 03, 2021 7:53 amvlax написа:
...
Честит Празник!
ПП Те ако бяха много хубави тея трикраки те в пожарната само такива щяха да ползват,Трифуне.
Честит на всички българи!
Влахи, у пожарната имаме стълба, която е с 3 опори, а веднага, след твърдата земя, задника ми виси само на 1, което гарантира винаги отвесното ѝ положение. Предпочитам да съм застрахован хайдутин, като тебе, ама нейсе.
Японец рядко ще направи нещо нефункционално, според задачата.
"Ефектът" на трикракото нещо, е че 3 точки винаги лежат в една равнина, което е теория на много известен "колега"- Евклид.
Та това чудо, с колкото по малко крака е, е толкова по нестабилно, но японецът е измислил "компенсаторите". Както знаем, колкото по проста е една система, толкова по лесно се настройва.
Ако някой от четящите е синхронизирал карбуратори, знае колко е лесно, пък може да си представим и стълба с 12 крака, от които всички са с регулируема дължина.
........егаси стълбилягата!!!
Нямаме техните градини, нямаме и стълбите им. Поне не толкова разпространено.
vlax - майстор
ср мар 03, 2021 12:00 pmТрифон П.Трифонов написа:
Нямаме техните градини, нямаме и стълбите им. Поне не толкова разпространено.
Съгласен,Трифуне.
Днес засадих чесъна и лука. :-D
ky-kyy - майстор
Ще пробвам с отровни гъби...Боя се, че едва ли ще се ощастливя със задоволителен летален резултат, но няма назад, длъжен съм да пробвам :)
zz_stefanov - майстор
Пази се да не те изпревари :-D

Тема "Трикрака (японска) стълба?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: