Най - вълнуващия въпрос зимно време.
g.gushterov83 - специалист
Мен точно монтаж на вратата ме интересува, такова ми е мястото. Виадруса го чистя на две седмици, обикновено, и не ми пречи. Проблем е когато ме няма.
То е ясно, че едва ли има потребител, който да е използвал и двата за да каже разликата. Щеше ми се някой инсталатор, който е монтирал и двата да каже впечатления, но уви...
gnt69 - майстор
нед мар 07, 2021 10:45 amg.gushterov83 написа:
То е ясно, че едва ли има потребител, който да е използвал и двата за да каже разликата. Щеше ми се някой инсталатор, който е монтирал и двата да каже впечатления, но уви...
Аз мога да ти кажа как чистя Експерт 20 при горене на слънчогледови пелети. Всекидневно лопатка или две пепел под горелката с почистване на димогарните тръби с механизма. Един път на месец почистване под димогарните тръби през капачетата с ръженче. Есента преди започване на сезона основно почистване на котела включая и стените на котела. След почистване вдига температура на димните газове за ден два затова избягвам да го чистя. Отначало като го купих си викам прекарах се, в сравнение с Атмоса който смених един неугледен, едни рошави заварки абе викам си смених кон за кокошка ма си работи вече пет- шест сезона и най важното доволен съм, топля си къщата безгрижно лесно и евтино. :partyman:
pechkata - специалист
нед мар 07, 2021 10:45 amg.gushterov83 написа:
Мен точно монтаж на вратата ме интересува, такова ми е мястото. Виадруса го чистя на две седмици, обикновено, и не ми пречи. Проблем е когато ме няма.
Коментари от инсталаторите после като го купиш... :-D :prayer: :partyman:
Здравейте, някой има ли възможност да сподели софтуер V4T-GR 1.8/1.4??? След спиране на тока дисплея не свети. От време на време премигва и се появяват някакви черти! С програмата за мониторинг имам връзка с главната платка, но с дисплея-не. Подменени са всички електролити на дисплея и на захранването на главната-промяна няма! Искам да отхвърля варианта със софтуера, и ако не стане-тогава да заминава в някой сервиз или да се търсят нови платки! Благодаря предварително, ако някой реши да сподели!
нед мар 07, 2021 8:16 ampechkata написа:
За какво ми е - нали имам подобен... :-D
До колкото разбрах Екзотика е със два хода като на Боша... :partyman:
Да бе, верно си подочул.
Последно време пестят от грешни ходове и пускат с по ход и половина- два, най много.

При такива капацитети, как да пише инсталатор, г-н Гущеров?!
Имам спомен за комуникация с теб, но не можах да открия следи.

На Пепи какво да се обяснява- той вече е избрал.
g.gushterov83 - специалист
нед мар 07, 2021 6:47 pmТрифон П.Трифонов написа:
При такива капацитети, как да пише инсталатор, г-н Гущеров?!
Имам спомен за комуникация с теб, но не можах да открия следи.
Комуникация имаше, градивна.
Никой не е длъжен да пише по форуми и да дава безплатни съвети. Аз питам в опит да направя избора си информиран, но явно ще стрелям на сляпо.
По презумпция по-скъпото е по-добро, но дали е така, с колко е по-добро, с какво е по-добро... божа работа. А факт е, че информацията е оскъдна.
Явно няма и ползвател на Екзотик да сподели впечатления от първа ръка.
нед мар 07, 2021 8:35 pmg.gushterov83 написа:

Комуникация имаше, градивна.
Никой не е длъжен да пише по форуми и да дава безплатни съвети...
Не става дума за съвети срещу заплащане. Тук се даваха съвети на добра воля, но последно време се появиха едни умни люде и опитните се отдръпнаха.
Не визирам себе си като опитен. Видно е, че съм перде, ама и на мен ми е по лесно умните да придобиват опит по самостоятелно. За теб може да се случи и триходов Екзотик.
n.ganev - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
може да се случи и триходов Екзотик.
:cool:
pechkata - специалист
пон мар 08, 2021 7:43 amТрифон П.Трифонов написа:
За теб може да се случи и триходов Екзотик.
Как ги броите тези ходове не мога да разбера - горивната камера я броите за ход... :-D
Експерта и той е със два хода на димните газове... :supz:

Прикачен файл

product_157.jpg
product_157.jpg (48.17 KиБ) Видяна 1165 пъти
Последна промяна от pechkata на вт мар 09, 2021 11:14 am, променено общо 1 път.
вт мар 09, 2021 11:11 ampechkata написа:
пон мар 08, 2021 7:43 amТрифон П.Трифонов написа:
За теб може да се случи и триходов Екзотик.
Как ги броите тези ходове не мога да разбера - горивната камера я броите за ход... :-D
Експерта и той е със два хода на димните газове... :supz:
1-3
Обикновените печки, дето дима ходи направо у кюнеца ги водят безходови.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: