• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
krasi92 - майстор
Можеш да продължиш с амперклещите.
zdravcho - специалист
От гледната точка от която снимаш и до колкото може да се види БИ ТРЯБВАЛО работното колело да се върти по часовниковата стрелка. Изглежда да е на обратно. А дали е така ти ще кажеш. Как разбрахте, че не засмуква както трябва? Колко е дълъг въздушния път преди и след вентилатора? Някакви препядствия по пътя на въздуха?

https://www.fanexfan.com/urun/one-egiml ... z-fanlar#1

П.П. кога ще се научите като снимате видео, тия талафони да ги държите в правилната ориентация....
Кики - специалист
Вентилатора си е аксиално-радиален като този тип са подходящи за напор, ако трябва вакуум перката на вентилатора е изработена по друг начин, тъй че не чакай да "смуче" кой знае колко.
kozl - майстор
И аз може би подлъган от видеото смятам, че вентилатора върти в обратната посока, при което възможностите му спадат значително и се претоварва двигателя.
Посоката на въртене е свързана с наклоните на перките на турбината. Ако перките са чисто радиално насочени посоката на въртене почити няма да оказва влияние, защото аеродинамичното съпротивление ще е почити еднакво и в двете посоки.
Когато перките са наклонени спрямо радиалната посока и двигателя върти не в посоката, за която е предвидена турбината на вентилатора се получава аеродинамична спирачка и двигателя ще се претовари и няма да може да си развие обороти, защото момента на аеродинамичната спирачка зависи от квадрата на оборотите.
Така си мисла аз :roll:

Центробежен вентилатор

Изображение

Тази снимка нещо ми блокира логиката относно десните турбини :?
Да не би вентилатора да е такъв тип :?
angelfilev - специалист
вт мар 09, 2021 7:36 amkozl написа:
И аз може би подлъган от видеото смятам, че вентилатора върти в обратната посока, при което възможностите му спадат значително и се претоварва двигателя.
Посоката на въртене е свързана с наклоните на перките на турбината. Ако перките са чисто радиално насочени посоката на въртене почити няма да оказва влияние, защото аеродинамичното съпротивление ще е почити еднакво и в двете посоки.
Когато перките са наклонени спрямо радиалната посока и двигателя върти не в посоката, за която е предвидена турбината на вентилатора се получава аеродинамична спирачка и двигателя ще се претовари и няма да може да си развие обороти, защото момента на аеродинамичната спирачка зависи от квадрата на оборотите.
Така си мисла аз :roll:

Центробежен вентилатор

Изображение

Тази снимка нещо ми блокира логиката относно десните турбини :?
Да не би вентилатора да е такъв тип :?
Снимката е коректна. Центробежни вентилатори се правят както с обърнати назад лопатки, така и с обърнати напред. Във втория случай може да се придаде повече енергия на газа, но КПД е по-ниско.
Радиални лопатки се прилагат когато в газа има примеси.
Посоката не въртене трябва да се съобрази с изхода на кожуха, не с лопатките.
kozl - майстор
Е според изхода на кожуха двигателя трябва да върти обратно на часовниковата стрелка, което аз виждам на клипа.
zdravcho - специалист
вт мар 09, 2021 10:48 amkozl написа:
Е според изхода на кожуха двигателя трябва да върти обратно на часовниковата стрелка, което аз виждам на клипа.
E според кожуха до колкото се вижда, от там от където е снимано (изхода е на дясно) работното колело/мотора трябва трябва да се въртят по часовниковата стрелка. Съответно гледани отпред от към смукателя на вентилатора трябва да се въртят обратно на часовника. Обаче на мен ми изглежда посоката да е на обратно, но може и да е зрителна измама. Нека питащия да отговори на този въпрос. Както и как е свързан мотора, с монофазен или трифазен двигател е поръчан?
shotik - майстор
вт мар 09, 2021 12:23 pmzdravcho написа:
вт мар 09, 2021 10:48 amkozl написа:
E според кожуха до колкото се вижда, от там от където е снимано (изхода е на дясно) работното колело/мотора трябва трябва да се въртят по часовниковата стрелка. Съответно гледани отпред от към смукателя на вентилатора трябва да се въртят обратно на часовника. Обаче на мен ми изглежда посоката да е на обратно, но може и да е зрителна измама. Нека питащия да отговори на този въпрос. Както и как е свързан мотора, с монофазен или трифазен двигател е поръчан?
Виж на табелката пише 380-400 V, тъй ,че е трифазен.
Съгласен съм питащия , да покаже на клип на къде се върти перката, като застане така, че да се вижда по голяма част от машината.
ESPACE - майстор
Питащия явно си е решил проблема и си би камшика.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с ел. Двигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: