Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте ,
За първи път пиша във форум и не съм много наясно с правилата ,така че ако бъркам някъде моля да ме извините

Захванал съм се със следния проект.

Имаме къща на 2 етажа която е разделена на 2 части ,1 основна в която живеем и 1 допълнителна 40кв /която искам да ремонтирам/
Къщата е изградена от типа Фахверкхаус/намира се в Германия/ 2 каменни стени и 2 изградени от греди запълнени със тухли единички

Идеята ми е да пригодя втората част за живеене 2 етажа по 40кв,като размерите са 8х5м,като двете външни стени са изградени от камък , 3 тата стена /лицето е 5 м / 2м е камък и след това има прозорец и врата,4 стена /реално няма и се използва стената на основната къща.

Гредите на 2 етаж са по дължина като са разделени на 5м+3м като под тях има изградена стена от греди 10х10 и тухла единичка
така е и на 2 етажа.

към момента тази подпорна стена беше по следния начин.
Греда 25х25 х200 която от едната страна е забита в камъка а от другата лежи върху 2 греди 10х10/под нея няма нищо отворен отвор/
след това продължава греда 20х20 под която има изградена стена с греди 10х10 а в края е подпряна с 2 греди 10х1там има отвор за врата.
над тази греда на 2 етаж има цяла стена пак изградена от греди и тухли от същия размер.

Под първата греда изкопах и излях основа от бетон и арматура и изградих стена от тухли с дебелина 24см която ще завърши с бетонна колона /все още не съм я излял,

Итака основния ми въпрос ,от тази греда искам да продължа с двойно Т тип ХЕБ 200,като по този начин да премахна стената от долу и стане едно общо помещение,дължината на трегера ще бъде 3 м.
Също така искам да премахна вратата и прозореца на входната страна ,която също е 3м /там разположението е 120см врата +80см прозорец и 1 м тухла единичка,
За там мисля да използвам същия профил ХЕБ 200 но 2 броя един до друг,

Моля за съвет при всички положения някаде бъркам и не е точно по план ,
Поради факта че стените са много криви а и за по добра изолация смятам да изградя и нови стени с тухли 11,5 или 17,5,като отдолу положа ивична основа .

Благодаря предварително
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср мар 10, 2021 11:28 amКънев написа:
намира се в Германия
Там паспорти имат ли си сградите?
Andri01 - майстор
Имат само "лични карти". Но коЯто иска-си вади международен паспорт. :partyman:

Тема "Премахване на подпорна стена и поставяне на трегер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: