Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Антон С. - специалист
Прекрасен пример за различни настройки, които видимо вършат работа. Димните са ти екстра спрямо т на водата. Интересно ми е как гори и колко е висок и чист пламъка. Стъклото как ти е?
Kalfa10 - специалист
чет мар 11, 2021 10:13 pmАнтон С. написа:
Прекрасен пример за различни настройки, които видимо вършат работа. Димните са ти екстра спрямо т на водата. Интересно ми е как гори и колко е висок и чист пламъка. Стъклото как ти е?
Не е висок огъня, един вид съм го разлял по ризата, за денонощие прави черно в горния край на стъклото, но не е плътна чернилка, суха е, прахосмукачката я дърпа и после само минавам стъклото с влажна кухненска хартия и светва, пламъка е на р2.

Прикачен файл

IMG_20210311_231017.jpg
Kalfa10 - специалист
Сега външната температура е 3 градуса, вътре е 23.8 градуса.

Прикачен файл

IMG_20210311_232159.jpg

Прикачен файл

IMG_20210311_231814.jpg
Vesiv531 - напреднал
чет мар 11, 2021 11:13 pmKalfa10 написа:
Не е висок огъня, един вид съм го разлял по ризата, за денонощие прави черно в горния край на стъклото, но не е плътна чернилка, суха е, прахосмукачката я дърпа и после само минавам стъклото с влажна кухненска хартия и светва, пламъка е на р2.
Моят е такъв на Р3, на Р2 през 3-4 зареждания почти изгасва..

РР - Замерих шнека колко пуска по формулата от по-предни странци (6 мин умножоне по 10) за 6те минути пусна 504гр по 10 е 5040гр за час, видях, че беше настроено за 10кг/ч, да го променя ли с моя резултат или да го оставя на 10? И какво ще се промени, ако го променя?
Последна промяна от Vesiv531 на съб мар 13, 2021 6:42 pm, променено общо 1 път.
Ще ти отчита по адекватно разход и мощност.
tmitko - напреднал

РР - Замерих шнека колко пуска по формулата от по-предни странци (6 мин умножоне по 10) за 6те минути пусна 504гр по 10 е 5040кг за час, видях, че беше настроено за 10кг/ч, да го променя ли с моя резултат или да го оставя на 10? И какво ще се промени, ако го променя?
[/quote]

Ако искаш сложи шнека на 5 кг/час ... нищо няма да се промени. Ще ти показва приблизително реалните киловати на работа. И ако искаш да настройваш степените по киловати ще ти е по-удобно.
filmatoplo - майстор
Направи го на колкото си претеглил .
Антон С. - специалист
пет мар 12, 2021 12:19 amVesiv531 написа:
чет мар 11, 2021 11:13 pmKalfa10 написа:
Макето ти го каза по-горе. Като за начало раздели Р2 на 2 части. Сиреч, цикъл делено на 2 и подаване делено на 2.
filmatoplo - майстор
Това почти първи го правих ,даже още при горелките ,след това и при камината .А именно да деля подаването и паузата.Едно е да пуска 12 секунди ,друго е по 6 .
Антон С. - специалист
Аз лично съм го научил от теб, а кой е бил първия не знам. Ти го препоръчваше за Р3, аз го тествах и на Р2. Все си работи.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: