• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
Хареса ми некъв Либхер в Техмарт.Качеството на изработка личеше да е на ниво над другите. Чекмеджетата с мебелни механизми. Ма му немаше табелката с цената. Като се намери :shock:
Първо се оказа, че не е произведен в България, второ цената беше доста неразбираема за моите понятия, та я възприех като "Изберете българското". :-D
preslav - майстор
вт мар 16, 2021 1:18 amhidrazin написа:
Относно немците ... мислят ни за аборигени. Докато не ги хванеш в крачка. После...
Все пак над три години работих с великите Bosch.
Голям смях падна с тях.
Чувал съм подобни неща и за специалистите на Митцубиши, онези с вятърните мелници.
Винаги обаче съм се питал как отбор от некадърници строят индустриално оборудване за цял свят, а ние с излишъка си на мозък не можем и клечките си за зъби да произведем сами.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не ни мислят за аборигени, просто се съобразяват със ситуацията у нас и в много други подобни нам страни. Ама, че ситуацията е такава, не са виновни те. Не ни мислят за аборигени, защото у нас се предлагат и евтини и скъпи модели, а в Германия нарочно евтините не се предлагат. kozl е дал много добър пример. Това не е само при Либхер и Бош, важи за всички производители и за всички отрасли, и за всякакви уреди. Ако не го правят ще купуваме Санг, Трео и всякакви други измишльотини с още по-ниско качество. Такава е реалността и няма какво да им се сърдим
mironcho - специалист
Имах хладилник Gorenje (така ли се пишеше) със същата вана върху компресора. Тръбата трябва да е наместена така, че водата да попада във ваната, къде точно почти няма значение. Оригиналната вана лежеше върху компресора застопорена да не шава със заварен в центъра на шапката на компресора болт и завита с гайка. Изкара N години и 2 преди да изхвърля хладилника се наложи да я сменя, защото от топлината пластмаста се беше опекла и начупила и не задържаше вода. Явно през годините им е дошло на ум за проблема и новите вани вече се завинтваха с рапиди към корпуса на хладилника, без се да допират компресора. Вероятно така изкарват повече, ама не ми се удаде да проверя :-D
  • 1
  • 2

Тема "Проблем със хладилник Либхер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: