Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
здравейте имам на 2 кръга (250В и 230В ЛЕД) съответно съм предвидил 2 трафа х 400W, 33A - как мога да ги свържа към ел. мрежата
прилагам изображение, предварително благодаря

ето такъв тип - http://elkom-vmv.bg/img/products/elkom_1470970021.png
Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (71.05 KиБ) Видяна 1078 пъти
shadow__01 - майстор
И двата варианта стават. Зависи от ситуацията и мястото на прекарване на кабелите. Аз би избрал първият вариант, но ако няма къде да се направи връзката за разклоняване и вторият става. Тока на всяко е около 1A. и няма да има проблеми.
preslav - майстор
Аз бих ги свързал всеки за себе си - при авария в някой от контурите, другият остава да си работи.
пон мар 22, 2021 6:28 ampreslav написа:
Аз бих ги свързал всеки за себе си - при авария в някой от контурите, другият остава да си работи.
тоест 1-вия начин (идеята е 2-та кръга да се включват на 1 контакт) а не с 2 отделни контакта
preslav - майстор
пон мар 22, 2021 11:11 amgergovprint написа:
тоест 1-вия начин (идеята е 2-та кръга да се включват на 1 контакт) а не с 2 отделни контакта
Ако ще се включват в един контакт няма значение коя схема ще реализираш, говоря всяко захранване да си е със собствен щепсел или ключ за да може при повреда да остане да работи поне единия контур.
пон мар 22, 2021 11:17 ampreslav написа:
пон мар 22, 2021 11:11 amgergovprint написа:
Ако ще се включват в един контакт няма значение коя схема ще реализираш, говоря всяко захранване да си е със собствен щепсел или ключ за да може при повреда да остане да работи поне единия контур.
в един контакт ще се включват, Благодаря за отговора

Тема "как да свържа 2 трафа x 400W - 12v" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: