• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,

Живея в панелен блок на последния етаж и един от крановете на вертикалните тръби от парната инсталация започна да съзли. Нищо сериозно към момента, но искам съответно в края на отоплителния сезон да ги сменя всичките кранове в апартамента с нови.

Въпроса ми е как се водят тези кранове (точно наименование имам предвид) и колко според вас би струвала подмяната им?

Благодаря предварително за информацията.
radius - майстор
Ами не се водят кранове за панелка, няма ли снимка? И откъде сълзи също не е без значение.
пон мар 22, 2021 4:54 pmradius написа:
Ами не се водят кранове за панелка, няма ли снимка? И откъде сълзи също не е без значение.
Прав сте. Трябваше да уточня със снимка (прикачена).

Дръжката е хлабава и си мисля че проблема е от уплътнението (показал съм на снимката, откъде сълзи).

Прикачен файл

2021_03_22_kran.png
swissmad1 - специалист
Това са луфтвентилите на последния етаж.Ако абонатната станция е от ,,новите" направо можете да ги изхвърлите и на тяхно място да сложите тръба.
ESPACE - майстор
За какво служи тоя луфтвентил :? Може ли по-ясна снимка на стърчащата настрани пишkа.
пон мар 22, 2021 6:47 pmESPACE написа:
За какво служи тоя луфтвентил :? Може ли по-ясна снимка на стърчащата настрани пишkа.
Изпускател.
radius - майстор
Въпросът е дали под дръжката има гайка и салник или е нещо необслужваемо.
swissmad1 - специалист
пон мар 22, 2021 8:33 pmradius написа:
Въпросът е дали под дръжката има гайка и салник или е нещо необслужваемо.
Това е ,,гумен"(уплътненията вътре са гумени) сферичен спирателен кран от 90-те години и би трябвало да има гайка на салника на стержена.което значи че би могло да се притегне гайката ако капе от нея или да се навие малко набивка да уплътни теча. При действието на старите абонатни служеше за обезвъздушаване на системата сега служи за същото но не е необходимо да се притваря.
Последна промяна от swissmad1 на пон мар 22, 2021 9:29 pm, променено общо 1 път.
ESPACE - майстор
Демек прост сферичен кран с изпускател. luftventil e съвсем друго нещо. И не е стрижен, а стержен.
swissmad1 - специалист
пон мар 22, 2021 9:28 pmESPACE написа:
Демек прост сферичен кран с изпускател. luftventil e съвсем друго нещо. И не е стрижен, а стержен.
Какво е луфтвентил?
  • 1
  • 2

Тема "Кранове в панелен блок" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: