• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
илко илиев написа:
какво отопление на газ.за 90-гвадрата е около 300-350- на месец ---мерси
Нещо виното май ти идва в повече - цифрите ги виждаш тройни :-D
илко илиев - специалист
аз не ги виждам тройни а ви казвам реално колко е .аз лично нямам но кумшията отсреща в моя вход има и топли 95.кв. заедно с бойлер и при минус5-10 гр.миналата зима е платил 320лв. аз съм от разград и климата ни е студен.средно на месец за зимния период от октомври до края на април е около280-310лв. а аз изкарвам с 650лв. дърва
romanpm - майстор
Монтирах камина 20 квт с водно и конвектор 10 квт стигнах до тук и с един радиатор /скоро и още/, вилата е два етажа с вътрешна стълба . Отгоре тръбата /на снимката/захранва с външен въздух камината отдолу . Правя разширителен съд от отрязан балон на бойлер с нивопоказатели от ридконтакти в неръждаема тръбичка и магнитен пръстенов поплавък , от колекторите съм подготвил изход за пластинчат топлообменник към сондажно охлаждане лятото :) как мислите може ли да се удължи дисплея на контролера на конвектора , примерно половин метър така че да мине от другата страна на стената :? Има два термодатчика , на входа и изхода на въздуха :)

Прикачен файл

Picture 059.jpg
Конвектора
Picture 059.jpg (96.59 KиБ) Видяна 10735 пъти
azzamm - помощник
мне ясно почти все по данной теме
Последна промяна от azzamm на съб дек 26, 2009 2:42 pm, променено общо 2 пъти.
romanpm - майстор
:) Термореле имам , не е монтирано пък и няма да се вижда смятам да го пъхна под изолацията на изхода на камината /с пружина/. Сматате ли че като не върти помпата в пауза когато няма топлина , там - на 15 см температурата ще е тази която е на върха на камината , аз мисля че да !? Съжелявам че не го монтирах по вътре , въпреки че не е късно :? :)
filmatoplo - майстор
Исчетох темата направо се шашнах - от 90 та година се занимавам професионално с отоплителни инсталации и съм преминал през всичко което сте писали :) познах себеси във всички случаи които са ми били за първи път :) - Аз се отоплявам с Прити с водна риза 10 киловата отворена система - 3 броя Ал радиатори , 1 лира в банята и бойлер 80 литра . Системата е с медни тръби главни фи-18 и отклоняващи към телата фи-15 , помпа Грундфос 25-40 включва се от контактен термостат захванат външно на топлата вода нагласен на 55 градуса . работи перфектно - веднъж напълнена системата неще доливане за сезона , не прави въздух , не завира , не шуми . Разширителния съд 12 литра е в банята свързан за горния извод на лирата , тя се захранва отдоло .
BaiGrozdan - специалист
filmatoplo написа:
Исчетох темата направо се шашнах - от 90 та година се занимавам професионално с отоплителни инсталации и съм преминал през всичко което сте писали :) познах себеси във всички случаи които са ми били за първи път :) - Аз се отоплявам с Прити с водна риза 10 киловата отворена система - 3 броя Ал радиатори , 1 лира в банята и бойлер 80 литра . Системата е с медни тръби главни фи-18 и отклоняващи към телата фи-15 , помпа Грундфос 25-40 включва се от контактен термостат захванат външно на топлата вода нагласен на 55 градуса . работи перфектно - веднъж напълнена системата неще доливане за сезона , не прави въздух , не завира , не шуми . Разширителния съд 12 литра е в банята свързан за горния извод на лирата , тя се захранва отдоло .
Какъв ти е точно термостата?
И още дин въпрос-Имаш ли обезвъздушител до печката?
filmatoplo - майстор
Имам автоматичен обезвъздушител непосредствено след топлия изход на печката - коляно 3/4 , около 20 см поцинкована тръба 3/4 , после тетка 3/4 на 1/2 обърната нагоре и на нея завит обезвъздушителя , после нипел 3/4 и втора тетка с термометър , от тук започва с медни фитинги и тръби надоло към хоризонталната разводка водеща към радиаторите .Термостата е външен поставен на тази 20 сантова тръба-контактен термостат 0-90 градуса сив на цвят .Някога ще си сложа термостат от Интиел Поморие ТР-6 с дигитално показване на температурата и изнесен термодатчик и + - 1 градус
BaiGrozdan - специалист
filmatoplo написа:
Имам автоматичен обезвъздушител непосредствено след топлия изход на печката - коляно 3/4 , около 20 см поцинкована тръба 3/4 , после тетка 3/4 на 1/2 обърната нагоре и на нея завит обезвъздушителя , после нипел 3/4 и втора тетка с термометър , от тук започва с медни фитинги и тръби надоло към хоризонталната разводка водеща към радиаторите .Термостата е външен поставен на тази 20 сантова тръба-контактен термостат 0-90 градуса сив на цвят .Някога ще си сложа термостат от Интиел Поморие ТР-6 с дигитално показване на температурата и изнесен термодатчик и + - 1 градус
И моят е сив на CEWAL, ама нещо не съм очарован.Много е голям температурният диапазон включване-изключване, ама върши работа.

Прикачен файл

cewal.JPG
cewal.JPG (37.49 KиБ) Видяна 11251 пъти
filmatoplo - майстор
Този на снимката е от тези които са ми саздавали много проблеми -Китайски . Моят е по различен но подобен 25 лева от Ерато достачик БГ терм .О тези ментето имам 3 в къщи които съм сменял на клиенти , дори съм вадил патрона и съм го нагрявал с запалка и пак сработва когато си ще .
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29

Тема "ще правя локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: