илко илиев написа:какво отопление на газ.за 90-гвадрата е около 300-350- на месец ---мерсиНещо виното май ти идва в повече - цифрите ги виждаш тройни

илко илиев написа:какво отопление на газ.за 90-гвадрата е около 300-350- на месец ---мерсиНещо виното май ти идва в повече - цифрите ги виждаш тройни
Прикачен файл
filmatoplo написа:Исчетох темата направо се шашнах - от 90 та година се занимавам професионално с отоплителни инсталации и съм преминал през всичко което сте писалиКакъв ти е точно термостата?познах себеси във всички случаи които са ми били за първи път
- Аз се отоплявам с Прити с водна риза 10 киловата отворена система - 3 броя Ал радиатори , 1 лира в банята и бойлер 80 литра . Системата е с медни тръби главни фи-18 и отклоняващи към телата фи-15 , помпа Грундфос 25-40 включва се от контактен термостат захванат външно на топлата вода нагласен на 55 градуса . работи перфектно - веднъж напълнена системата неще доливане за сезона , не прави въздух , не завира , не шуми . Разширителния съд 12 литра е в банята свързан за горния извод на лирата , тя се захранва отдоло .
filmatoplo написа:Имам автоматичен обезвъздушител непосредствено след топлия изход на печката - коляно 3/4 , около 20 см поцинкована тръба 3/4 , после тетка 3/4 на 1/2 обърната нагоре и на нея завит обезвъздушителя , после нипел 3/4 и втора тетка с термометър , от тук започва с медни фитинги и тръби надоло към хоризонталната разводка водеща към радиаторите .Термостата е външен поставен на тази 20 сантова тръба-контактен термостат 0-90 градуса сив на цвят .Някога ще си сложа термостат от Интиел Поморие ТР-6 с дигитално показване на температурата и изнесен термодатчик и + - 1 градусИ моят е сив на CEWAL, ама нещо не съм очарован.Много е голям температурният диапазон включване-изключване, ама върши работа.
Прикачен файл
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: