Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Romko - помощник
Здравейте,
първо искам да ви благодаря за прекрасния форум. Това е първата ми тема и мнение въобще, но вече половин година се ровя постоянно при вас. Макар и да съм правил много неща все пак съм си лаик и вие сте ми основното ръководство :lol:
Сдобих се с два апартамента ново строителство и реших да си правя всичко сам а икономисаните пари от майстори да отидат в по-качествени материали и техника. Започнах от банята и се натъкнах на едно проблемче което мисля че ще е полезно да се включи тук като информация.
Купих си структура за вграждане KOLO, Модел: Panda 99066. При избора му, определящо за мен, късата му страна (45 см). Казанчето си е добро и смятам че е досто удачен избор за цената си.

Аз никога не съм поставял такова и се борих с него 2 дена, накрая всичко беше готово, аз доволен, гипсокартона сложен, казанчето пакетирано, всички отвори в гипсокартона пробити, та вече бях готов за плочките, когато по една малка случайност ми хрумна още въднъж да пробвам как влизат тръбите за отходните и за водата. Отходната влезе без проблем, но тая за водата след леко изпукване си хлътна направо вътре. След безброй псувни свалих гипсокартона (слава богу че не бях налепил още плочките) и що да видя? Отходната тръба е захваната за скелето с помощта на една скоба и няма мърдане, но тази за водата се крепи на едно малко щифче в долния край и ако напънеш малко повече когато вкарваш съединителната тръба към тоалетната чиния тя спокойно си хлътва навътре и ако си сложил плочките направо си изяждаш...
Та, в моя случай имах късмет че стана рано, но бих искал да предупредя останалите които се сдобият с такова казанче, да го имат впредвид. Аз си реших проблема по следния начин: изрязах от стиропор едно парче и подложих отзад зад тръбата, така че да не може да хлътва назад.

Прикачен файл

Kolo 5.jpg
тето го крайния резултат
Kolo 5.jpg (213.92 KиБ) Видяна 11286 пъти

Прикачен файл

Kolo 4.jpg
запъва се здраво отзад
Kolo 4.jpg (194.02 KиБ) Видяна 11286 пъти

Прикачен файл

Kolo 3.jpg
Kolo 3.jpg (232.79 KиБ) Видяна 11286 пъти

Прикачен файл

Kolo 2.jpg
ей за това тъпо щифче говоря
Kolo 2.jpg (212.15 KиБ) Видяна 11286 пъти

Прикачен файл

Kolo 1.jpg
структура за вграждане KOLO, Модел: Panda 99066.
Kolo 1.jpg (134.97 KиБ) Видяна 11286 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Добре "влизаш" във форума. С пълни ръце.
srceko74 - специалист
:winken: едно въпросче.долният краи се захвашта за пода,а горния за стената това е ясно.но стената ако е YTONG захваштането нямали да изпусне с течение на времето :?
Time2Burn - специалист
Има си дюбели за итонг. Няма да изпусне тъй като тежината на конзолата е така разпределена, че тежината тегли надолу и т.н. Абе с две думи измислили са си го хората, не е необходимо да се закрепва с усилени анкери и само към бетонени стени...
srceko74 - специалист
Time2Burn ясно че са го измислили,но нямам доверие на YTONGА+моите кг.затова питам че ми предстои и на мен монтиране на такова чудо
:jg:
sspoko - специалист
Тъкмо на време и аз тази сутрин разопаковх едно такова тези дни щях да го монтирам.
Time2Burn - специалист
srceko74 написа:
Time2Burn ясно че са го измислили,но нямам доверие на YTONGА+моите кг.затова питам че ми предстои и на мен монтиране на такова чудо
Дюбелите за итонг са едни метални назъбени и държат като в бетон. Ще отидеш в магазин за крепежни елементи и ще си вземеш 5-6 броя. А в земята си праскай оригиналните, дето си идват в комплект. После навиваш картона за колчетата на казанчето - директно със самонавивни рапидки. (в някои крайща на БГ им викат видии, не знам защо, звучи глупаво и идиотско, имайки предвид какво означава "ВИДИЯ" в действителност... ) :lol:
Romko - помощник
n_a написа:
Добре "влизаш" във форума. С пълни ръце.
Благодаря, толкова много "полезнотии" изчетох тук, та мисля че е време да връщам :-D
srceko74 написа:
мойто е захванато в итонг точно с такива дюбели, за които Time2Burn пише. Няма мърдане, а аз сериозно се потрудих да го тествам тъй-като и аз страдах от подобни съмнения.
Теди - специалист
Вазелин колега по точно течен сапун и влиза без усилия.
Romko - помощник
Теди написа:
Вазелин колега по точно течен сапун и влиза без усилия.
ми да де, и аз така си го бях намазал, ама все пак щракна, май малко му трябваше :lol:
всички значт че така се прави, но важното в случая е какво да се направи предварително за да не случи инфекция когато вече са сложени и плочките. просто съм описал слабото място на казанчето

Тема "Структура за вграждане - KOLO - ВНИМАНИЕ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: