• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Съвети за начинаещи готвачи.
schuldiner - майстор
Попска яхния /с арпаджик, без месо/.
ky-kyy - майстор
вт мар 30, 2021 6:12 pmschuldiner написа:
Попска яхния /с арпаджик, без месо/.
Ако няма месо, няма как да е "попска" :lol: Поп, без месо не сяда на маса, от ку-куу-ту да го знаеш :-D
chapara - майстор
:cool: :cool:
Последна промяна от chapara на вт мар 30, 2021 9:28 pm, променено общо 1 път.
schuldiner - майстор
Напротив, Ку-куу, постна е в оригинал, типично сезонна манджа. От тези, дето са по-вкусни от много месни. Както кьопоолу, имамбаялдъ, тюрлюгювеч... месото само ги разваля.
А за свинското и винското - който както си прецени - при пости е разрешено на работните магарета да поблажват.
ky-kyy - майстор
Ку-куу, винаги е прав, това е аксиома ;)
Ако се върнеш по-нанагоре, изрично съм споменал, че кога става въпрос за гарнитури -може. Сега разни разядки, салатки, предястия и всякакви други, спомогващи за добиването на вълчи апетит, нямам нищо напротив, да са безмесни...не казвам постни, защото шарлана, яйчице, майонезка/комбинация от двете/ са важна и неотменима част, дори и от най-простата салатка от маруля, примерно. Не ли?
ky-kyy - майстор
вт мар 30, 2021 6:16 pmchapara написа:
Кой на кого "заЧислява религията" :shock: :? :shock: .Ако наистина е така не требат пости. Религията е вяра! Не се заяждам, то и аз не съм прекален светец, макар името ми да го повелява, но изказа много ме издразни.
Епа, дразни се....аз кво предлагаш, да направя? М?
вт мар 30, 2021 6:16 pmchapara написа:
... но изказа много ме издразни.
Прав си, поправено е.
вт мар 30, 2021 5:57 pmn_a написа:
...
Грах. Грах с домати...
Спагети класика - с доматен сос с чесън
Броколи...
Ольото постите ли го? Щото, ако не, всичко запърженко си е супер ...
Кака, мернах броколи и прибрах малко, та ще умувам как ги бъде.
Грах и спагети са в рецептурника ми.
На два стана и......съвършеното постно Тризото.

Прикачен файл

DSC_0025.JPG

Прикачен файл

DSC_0023.JPG
ky-kyy - майстор
вт мар 30, 2021 6:40 pmТрифон П.Трифонов написа:

мернах броколи и прибрах малко, та ще умувам как ги бъде.
Прибери, ако мернеш от тия:

Изображение

Стават всякак- панирани, попарени, варени....Аз ги ям сурови, накълцвам и пресен лук, оцет, зехтин и яко водка :)
вт мар 30, 2021 6:50 pmky-kyy написа:
Прибери, ако мернеш от тия:

Изображение

Стават всякак- панирани, попарени, варени....Аз ги ям сурови, накълцвам и пресен лук, оцет, зехтин и яко водка :)
Охоооо, егаси ексзотиката!!!
"От къде ги вземате тия бре?!"
ky-kyy - майстор
вт мар 30, 2021 6:52 pmТрифон П.Трифонов написа:

"От къде ги вземате тия бре?!"
Епа, от Лидл :lol: Не пише Парксайд на тях, ама иначе и те са зелени :lol: :lol: :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "Хранене по време на пости" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: