Нека намерим най-тънките цени.
cholev - майстор
ср мар 31, 2021 5:30 pmbulhomes2 написа:
...
Този дето пълни 24 литра за 1,25 минути (минута и четвърт) излиза 144 литра в минута. Другия (1.5кв пълни за 2мин и 30сек) излиза 77 л/мин. Не разбрах тези какво общо имат с 200л/мин и 260 л/мин и лидълските като кой от четирите дотук изброени дебита били?
Пич. Не ми е тема в момента. Обещавам като ми се отвори свободно време да изследвам темата.
Формално изглежда си прав: 24*7/1.25=168л (8-1 бара). Нещо се губи. Требе да се чете.
Опа. Ко да четеме.
Има си закони на термодинамиката
PV=RT
Демек освен обема V и налягането P тук се намесва и температурата T
Сядай слаб (2)
bulhomes2 - майстор
Чолев, всичко наред ли е с теб? Къде тръгна и оценки да раздаваш? Дали имаш капацитет за това?!? Защо умножаваш по 7, като в заданието казваш 8 бара? Искаш да извадиш атмосферното налягане, но ти не тръгваш да помпиш от вакуум. Затова атмосферното налягане не се брои, а се приема за 0. В 24 литрова бутилка трябва да вкараш още 24 литра за да покаже 1 атмосфера. Още 24 - 2, още 24 - 3, още 24 - 4, още 24 - 5, още 24 - 6, още 24 - 7 и последни 24 - 8 атмосфери. А преброй след "вкараш" колко пъти има 24 и тогава виж на кой ще пишеш двойка!
cholev - майстор
ср мар 31, 2021 7:21 pmbulhomes2 написа:
Чолев, всичко наред ли е с теб? Къде тръгна и оценки да раздаваш? Дали имаш капацитет за това?!? Защо умножаваш по 7, като в заданието казваш 8 бара? Искаш да извадиш атмосферното налягане, но ти не тръгваш да помпиш от вакуум. Затова атмосферното налягане не се брои, а се приема за 0. В 24 литрова бутилка трябва да вкараш още 24 литра за да покаже 1 атмосфера. Още 24 - 2, още 24 - 3, още 24 - 4, още 24 - 5, още 24 - 6, още 24 - 7 и последни 24 - 8 атмосфери. А преброй след "вкараш" колко пъти има 24 и тогава виж на кой ще пишеш двойка!
Епа нали бутилката вече е с 24л въздух.
Ама все тая. Тук ключовата дума тук е температурата. Всичките ти формули не стават
И да - макар, че сега не се занимавам с директно топлотехника (Понякога се налага, заради топлинното счетоводство) съм "Промишленна топлотехника" ВМЕИ.
Така че и ПКВ (помпи компресори вентилатори) и пр науки макар и 100години назад съм ги учил. така че слаб (2)
bulhomes2 - майстор
Какво им е ключово на температурата ве учения? Имаш компресор А с дебит 100 л/мин и компресор Б с дебит 200 л/мин. Един до друг. Коя температура на какво и как влияе, че единия да извади повече дебит заради прословутата ти температура? Ако има смисъл да и се обръща внимание щеше да има компресори с интеркулер. И отговаряй конкретно, не с нищо общо като предния ти пост. Ако пак не извадиш конкретни ясни доводи, каквито ти представих за изчисляването на дебита - спирам да ти обръщам внимание. Защото не бива да се спори с идиот. Дотук се видя само, че каквото и да си учил не е имало смисъл. Тръгнал оценки да раздава...
radius - майстор
Иска ми се да ви нахраня, ама като не разбирам материята :?
cholev - майстор
ср мар 31, 2021 8:04 pmbulhomes2 написа:
.. Защото не бива да се спори с идиот. Дотук се видя само, че каквото и да си учил не е имало смисъл.
Мери си думите.
Написах ти формулата. PV=RT
Или ако на входа имаш примерно 20оС, а на изхода 40оС (вследствие работата на компресора температурата се вдига значително и тогава и тези твои 160л се умножават по 2
налягане х обем = на константа х температура
Обема на въздуха става двоен заради двойната температура.
На което спирам спора с теб заради наглото отношение и безграмотност
Chefo77 - майстор
Абе откога 25 секунди са една четвърт от минутата? :D
bulhomes2 - майстор
15 секунди са четвърт от минутата Чефо. Къде видя, че някой твърди, че 1,25 минути са 1 минута и 25 секунди? Обърнал съм петнайсете секунди в десетична част от минутата. :-D
Chefo77 - майстор
ср мар 31, 2021 10:33 pmbulhomes2 написа:
15 секунди са четвърт от минутата Чефо. Къде видя, че някой твърди, че 1,25 минути са 1 минута и 25 секунди? Обърнал съм петнайсете секунди в десетична част от минутата. :-D
Верно, спи ми се явно :D
silent - майстор
Днес беше айде на гайковертите...една кака вади от палето....народа се бута и граби от ръцете и...навънка гледаш всеки втори с гайковерт а всеки трети с по два в ръцете....

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: