• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12
Съвети за начинаещи готвачи.
вт мар 30, 2021 10:20 pmangelfilev написа:
Не е ли допустимо от време на време печена риба, чорба, разсол? Аз съм кръстен, но останах ненаучен от времето когато "религията е опиум за народите".
По време на Великите пости се допуска риба само на Благовещение и на Цветница.

Тиквички- това е идея.
gnt69 - майстор
ср мар 31, 2021 1:13 amn_a написа:
Моркови, лук, гъби на скара
И аз ги харесвам много ама като гарнитура за кифтетата. :partyman:
С чесън, копър, зехтин и оцет.

Прикачен файл

лук.jpg

Прикачен файл

морков.jpg

Прикачен файл

патладжан.jpg
teon - специалист
... :idea: за разнообразие към скарата(пък и не само), може да се добави и по някоя филийка патладжан...
Днес метнах един миш-маш на котлона, но последните изречения, в рецептата, тотално ме объркват.

"Постният миш-маш се сервира се топъл като гарнитура за месо или кюфтета , поръсен с нарязан ситно магданоз!
Лятно, вкусно и постно!"

https://recepti.gotvach.bg/r-129764-%D0 ... 0%B0%D1%88

Добавих и моркови за обем.
ky-kyy - майстор
чет апр 01, 2021 10:18 amТрифон П.Трифонов написа:


"Постният миш-маш се сервира се топъл като гарнитура за месо или кюфтета , поръсен с нарязан ситно магданоз!
Лятно, вкусно и постно!"
:supz: :supz: :supz:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет апр 01, 2021 10:18 amТрифон П.Трифонов написа:
Днес метнах един миш-маш на котлона, но последните изречения, в рецептата, тотално ме объркват.

"Постният миш-маш се сервира се топъл като гарнитура за месо или кюфтета , поръсен с нарязан ситно магданоз!
...
Добавих и моркови за обем.
:lol: :lol: :lol: Ми то и миш-маш не е постен. Щото с яйца и сирене и ольо. ... Да бе, знам, че на безмесо му викате постно, ма нали почна с постите, та да се обадя
За обем слагай тиквичка. Неутрална е и лека. Морков е твърде твърдо и и твърде специфичен вкус има и става морковена манджа
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет апр 01, 2021 10:18 amТрифон П.Трифонов написа:

https://recepti.gotvach.bg/r-129764-%D0 ... 0%B0%D1%88
Въх тоз миш-маш!!!! :shock: :shock:
чет апр 01, 2021 9:11 pmn_a написа:
чет апр 01, 2021 10:18 amТрифон П.Трифонов написа:

https://recepti.gotvach.bg/r-129764-%D0 ... 0%B0%D1%88
Въх тоз миш-маш!!!! :shock: :shock:
Е ко муй?! Постен си е отсякъде и верно стана морковен.
След строгия пост, може готвено с олио- пак си е постно.
Задуших си броколи с печурки, както и печени броколи.
Едно бяло вино подлага на изпитание нервите ми.

.....жилязен съм.
teon - специалист
вт мар 30, 2021 6:29 pmschuldiner написа:
А за свинското и винското - който както си прецени - при пости е разрешено на работните магарета да поблажват.
Трифон П.Трифонов написа:
След строгия пост, може готвено с олио- пак си е постно.
... :? тъй тъй чадо,щом е богоудобно- моe и да се поблажва [-o<...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет апр 01, 2021 9:31 pmТрифон П.Трифонов написа:

Въх тоз миш-маш!!!! :shock: :shock:
[/quote]
Е ко муй?!
.....жилязен съм.
[/quote]
Твърде много неща има в него. Твърде много. Щом те радва...
Извий му врата, на винцето! ...упс
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12

Тема "Хранене по време на пости" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: