съб апр 03, 2021 9:24 amky-kyy написа: Слагай по етажите такива...мани тия стълбищни автомати+1 но и за тях трябва някой да пусне постоянно фаза, но за по лесно може и нова тема в форума.
![]()

съб апр 03, 2021 9:24 amky-kyy написа: Слагай по етажите такива...мани тия стълбищни автомати+1 но и за тях трябва някой да пусне постоянно фаза, но за по лесно може и нова тема в форума.
![]()
съб апр 03, 2021 9:40 amzz_stefanov написа:Че тя си е пусната. Просто я откача от релето и я закача на бушона
+1 но и за тях трябва някой да пусне постоянно фаза, но за по лесно може и нова тема в форума.![]()
съб апр 03, 2021 3:15 pmKiril8305 написа: На всички които се опитаха да ми помогнат съм им благодарен.Не го знам тоя пръч, къде се е чесал, ама таз работа само с чесане, няма да стане...Предполагам, че имаш заседнал бутон, щом първото реле не е изключвало, но може да е заседнал и контактора...Първо разцъкай котвата на контактора, ако се движи добре, може да преместиш жиците на други болтчета. Ако всичко е нормално, би трябвало като натиснеш с нещо котвата, лампите да светнат, ако светнат, прегледай бутоните. На краищата на жиците бутоните сложи мултицет на проверка на верига, ако пищи, значи имаш заял бутон, ако не пищи, натисни един бутон и трябва да писне. Ако не писне и при натиснат бутон, тръгваш по кутиите и ще търсиш къде е прегоряло. Когато всичко е наред, по схемичката на релето навързваш фаза, нука, бутоните, извода на фазата за бобинката на контактора и те така...
За всички останали :
Днес дойде компетентен "Пръч" чеса се половин час зад ухото , каза , че таймер релето е вързано вярно, но така и не успя да установи защо стълбищното не ще да светне.
Живи и здрави бъдете.
нед апр 04, 2021 4:23 pmlyubohar написа: Бях домоуправител 25години.Благодаря за разбирането и подкрепата.
Всичко във входа оправях сам,освен боядисването му.
Много често отказваше стълбищния автомат-АСЕ5.
Ремонта беше намиране на блокиралия бутон,смяна на бушончето,или свиване на контактите на гнездото му.
Накрая го свалих и ги припоих наново и спря да го прави този номер.
Имаше идея да наемем фирма за домоуправител.
Цената за почистването беше поносима,но ако нещо се повреди
само за оглед искаха по 30лв.на посещение.Отделно ремонта.
И те си наемаха фирма.
Значи аз съм оправял автомата за тези години поне 20 пъти.По 30лв.!!!
А бушончето-стотинки.
Това ги отказа комшиите.
Освен това стига сте пращали към майстори!Форумът е НАПРАВИ СИ САМ!
Ако някой иска да вика майстори няма да пише тук.
Ако пък някой се има за майстор и много разбиращ-има други форуми.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: