Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
littlemitle - напреднал
може ли малко помощ - един приятел има автосервиз и на един от подемниците му оперативната верига на контакторите е захранена през траф който има входове за 222/380V на клемите на 0 и 380 са подадени директно две фази от силовата верига, а на изходите на трафа са свързани изводите за оперативната верига на 24V- въпросът ми е къде мога да намеря такъв траф- 30VA , и мога ли да го заменя евентуално с траф 220/12V :?
Johny - майстор
1. В магазините. Например: http://www.bistra99.com/middle_bg.php
Потърси в нета.
2. Не можеш!
PS! Когато са 380V, там нула няма.
Justy - майстор
Можеш да го замениш с 220 / 24 V. Нула ще вземеш от...Практикер :wink:
skartalov - специалист
littlemitle написа:
може ли малко помощ - един приятел има автосервиз и на един от подемниците му оперативната верига на контакторите е захранена през траф който има входове за 222/380V на клемите на 0 и 380 са подадени директно две фази от силовата верига, а на изходите на трафа са свързани изводите за оперативната верига на 24V- въпросът ми е къде мога да намеря такъв траф- 30VA , и мога ли да го заменя евентуално с траф 220/12V :?
Ако освен фазите има и ЗЕМЯ, може да сложиш и 220V траф, акто го захраниш между ЗЕМЯ-та и някоя от трите фази.
Не забравяй че ако го свържеш между 2 фази, ще има яко БУМ!
Защо искаш да го заменяш с 12V на изхода, при условие че оригиналния е 24V?
Хммм, не е добра идея!
galin.com - специалист
littlemitle написа:
Много трудно ти се разбира. Трябва да гадая. Слагай точки и запетаи, когато пишеш.
Не разбрах как е вързано на две фази :? И как така ще захраниш нещо което си иска 24 волта с 12 ?
Justy - майстор
Има трафове за 380 V в товароподемната техника с цел при отпадане на една от фазите да отпадне и оперативното нарежение и така да блокира.
LZ - специалист
При споменатата Бистра може да се поръча необходимия траф
Милен - майстор
littlemitle написа:
Ако не можеш да намериш траф 380/24В можеш да го смениш с 220/24В такива поне по лесно се намират. Няма да е кой знае каква разлика в схемата. Ако целта ти е да работи. спокойно можеш да сложиш такъв, ако искаш да възтановиш оригиналната схема търсиш оригиналния траф или пренавиваш стария. Ще ти го пренавият в всяка работилница за пренавиване на двигатели.
vankata - напреднал
В една такава аврийна ситуация взех два трансформатора 105w/12v от тези за луничките.Вързах първичните намотки в паралел,а вторичните-последователно.Получи се 24V.Така машината работи около месец перфектно,докато доставят оригинален траф.
Fori - специалист
Здравейте, не може да няма такъв трансформатор при някой от представителите на Шнайдер
--> http://www.schneiderelectric.bg/bgnew/m ... x.php?id=2

Тема "помощ за трансформатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: