Напишете въпрос свързан със санирането.
valey
- специалист
28 мнения в "въпррос за външна изолация на къща"
Master_Kenobi
- V.I.P.
Честито!
Master_Kenobi
- V.I.P.
Пароотвежане предвиждаш ли? Мембрана.
Master_Kenobi
- V.I.P.
В какъв смисъл половината и... дърво или дървесина?
Тани
- модератор
imegogo написа:здравейте реших да изолирам къщата тя си има мазилка ама си трябва изолация големите въпроси са каква и колко дебела на мен повече ми харесва pvc сайдинга какви са вариантите за под него има ли различни видове вата ? Стериопора по добър ли е ?Дотук прочетох много МНЕНИЯ , а както беше писал един наш съфорумник в подписа си " Мнението е като г*за, всеки си има! "
А сега малко ФАКТИ
Стига да ти харесва визуално , сайдинга е най-подходящия вариант за външна изолация! Получаваш вентилирана фасада и най-добрата изолация- ватата.
Ако все пак се спреш на полистирол , то задължително трябва да е EPS (стиропор) , а не XPS (фибран) .
Каквото и да избереш като изолация ти препоръчвам да ползваш система за топлоизолация. Всеки уважаван производител има такава система и в нея са подбрани материалите така , че взаимно да се допълват.
Няма да се спирам отново защо НЕ трябва да ползваш Фибран , освен за колоните и други бетонни части на сградата , но ако не ти се чете се замисли защо реномираните производители НЕ го включват в системите си?
Относно писаното по-горе за сайдинга.
Ако се спреш на реномиран производител например http://www.nolina.bg/index.php?id=59 , то ще получиш гаранция за десетки години за покритието. А и не е задължително да се полага на дървена скара. Аз лично правя метална скара като за гипскартон, но слагам окачвачите доста по близо един до друг. Така се нивелира доста по-добре , а и според мен става значително по-здраво. Досега нямам рекламации , а доста бури минаха и отнесоха дори покриви на същата улица , на която е един от обектите ми!
Моля всички , които дават сериозни съвети , които струват хиляди левове на питащия да боравят с ФАКТИ , а не с МНЕНИЯ!
САЙДИНГЪТ НЕ Е ИЗОЛАЦИЯ!
Изолация е това между сайдинга и къщата. Сайдинг е външното покритие. Сайдинг = обшивка. Старите хамерикански къщи са с дървена обшивка като старите български къщи. Виж, дървото е и изолация.
Дали ще измажеш или ще слагаш пласмасови ламели е въпрос на дизайн, не на топло.
Изолация е това между сайдинга и къщата. Сайдинг е външното покритие. Сайдинг = обшивка. Старите хамерикански къщи са с дървена обшивка като старите български къщи. Виж, дървото е и изолация.
Дали ще измажеш или ще слагаш пласмасови ламели е въпрос на дизайн, не на топло.
valey
- специалист
Мастер снощи се сдадох рано и не обясних точно.
Купих си преди години една къщичка направена от дървена ламперия -наилон-5 см стиропор - д. ламперия,след това около нея си пристройвам по малко, и понеже е в гората и е по студено твърдо съм се спрял на фибран.
И не давам акъл, а само собствено мнение
Купих си преди години една къщичка направена от дървена ламперия -наилон-5 см стиропор - д. ламперия,след това около нея си пристройвам по малко, и понеже е в гората и е по студено твърдо съм се спрял на фибран.
И не давам акъл, а само собствено мнение
8180
- майстор
n_a написа:САЙДИНГЪТ НЕ Е ИЗОЛАЦИЯ!Черното е доста пресилено и категорично - ако дървото е с дебелината на сайдинга (фурнир, например), ТИ свойства ще са съизмерими.
...................................
Виж, дървото е и изолация.
Дайте по-сериозно.
Последна промяна от 8180 на вт дек 30, 2008 8:26 pm, променено общо 1 път.
Тема "въпррос за външна изолация на къща" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература