И аз споделям тезата на колегата kozl по-горе.
Дватата електромера са били последователно свързани, но след откриване на партида на вторрия, не е пресвързан. Съответно консумацията сега се отичта и на двата.

Дватата електромера са били последователно свързани, но след откриване на партида на вторрия, не е пресвързан. Съответно консумацията сега се отичта и на двата.

и после намерих жицата им от къде идва, изключих тока навсякъде и тая жица я закачих за друга фаза/това е във вътрешното табло, което е след външните електромери/ и после проверих като включих тока навсякъде и изгасих пак само нашия апартамент и отидох да го питам има ли ток сега, той вика имам и се прибрах и казах на свекървата, викам плащахме и заведението до сега, свързах го на друга фаза и сега някой друг ще се изреве с хубава сметка
 и после намерих жицата им от къде идва, изключих тока навсякъде и тая жица я закачих за друга фаза/това е във вътрешното табло, което е след външните електромери/ и после проверих като включих тока навсякъде и изгасих пак само нашия апартамент и отидох да го питам има ли ток сега, той вика имам и се прибрах и казах на свекървата, викам плащахме и заведението до сега, свързах го на друга фаза и сега някой друг ще се изреве с хубава сметка   и даже щях да отивам да проверя дали имаме навъртяни кв-ти на нашия апартамент, но не съм все още и сега чакаме другата сметка и вече ако някой наистина се изреве с голяма сметка ще звъним и викаме EVN да си оправят бъркотията!!!
 и даже щях да отивам да проверя дали имаме навъртяни кв-ти на нашия апартамент, но не съм все още и сега чакаме другата сметка и вече ако някой наистина се изреве с голяма сметка ще звъним и викаме EVN да си оправят бъркотията!!!

Ма тези електромери отвън си начисляват сметки.
 Ма тези електромери отвън си начисляват сметки.