• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 31
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.

Бихте ли живяли в "сглобяема къща"

Анкетата завърши на пет окт 27, 2006 9:58 am

80%
да
16
20%
не
4
Няма гласове
още не съм решил, все още проучвам

Общо гласове: 20

vvladi21 - специалист
Мерси за снимките може ли да разбереш с какъв материал е правена т.е гредите какви са, и дали са обработвани с нещо по специално и дали са сушени. Защото чух различни мнения вече нямало нужда от сушене и да тръгнеш да си купуваш такива (сушени) ще те излъжат, а и почти никой не суши. Така като гледам на снимките как са напукани гредите невярвам да са нещо специално но все пак.....
kokopi4a - специалист
Гредите са чамови,купили са ги уж за изсъхнали,но не са.Майсторчетата дето са вдигали конструкцията доста бяха пестили от пироните и бяха слагали греди доста на рядко,незнам дали това е причината да се посучат и напукат толкова бързо.Преди да почна санирането отвън сложих още гредички през метър.Собственика си ги маза с някакви специални лакове против разни гадинки и влага,незнам какви точно бяха,не обърнах внимание защото работих отвън.Истината е че гредите си бяха доста нацепени и това е станало след монтажа им.Поради това имам доста опасения за ГК отвътре.Най малкото посукване на гредите ще доведе до напукване на фугите,макар че съм спазил технологията за монтаж на ГК.До сега мисля че няма проблеми, но дано да е така и занапред,иначе язък ми за труда цял месец.
kokopi4a - специалист
Пред вилата направиха голяма веранда,и за нея купиха доста материал които трябваше да е сух според продавача,но и тои малко се посука още преди монтажа.Така че не виждам откъде човек може да си купи материали на който да разчита.
Стефан - майстор
_ _ ._ , _ _ ._ , _..
Последна промяна от Стефан на нед ное 08, 2009 2:19 pm, променено общо 1 път.
radoraev - специалист
браво!
Майсторска работа е това с желание е правено!
vvladi21 - специалист
Предлагам ако има и други хора от форума сблъскали с изграждането на такъв тип къща да споделят със снимки или с каквото може да бъдат полезни на останалите.
ronik - специалист
В случай, че наистина не се продава изсушен материал трябва сами да си го изсушите. При 4 метра дължина на гредите, слагате на земята напречно четири-пет къси гредички или по-дебели летви, нивелирате ги да са в една равнина и върху тях нареждате първия ред греди. След това слагате летви пак напречно и летвите да са точно върху тези, които сложихте най-отдолу. И так на всеки ред летви. При нареждането гледате дали гредата е изметната и преценявате как да я сложите, за да се поизправи при сушенето. Най-отгоре покривате с нещо да не ги вали. Не съм сигурен, но мисля че поне 1 година трябва да се сушат.
Последна промяна от ronik на чет яну 01, 2009 4:28 pm, променено общо 1 път.
kokopi4a - специалист
ronik Напълно съм съгласен с тебе,но това ще го направя когато си правя къща за мене.Когато отидеш на обект ,които трябва да завършиш сам и то само за месец и половина и кажеш на собственика това дето го казваш ти,как мислиш ще реагира той при положение че там чакат още стотина набедени майсторчета които не ги интересува качеството а парите?
ronik - специалист
И аз съм съгласен с теб. Някои хора споменаха, че ще си строят такива, затова го написах. Трябва да знаят, че в суровото дърво има много напрежения и да се сложи такова в носеща конструкция е неблагоразумно. Според мен отварянето на фуги в гипскартона върху такъв материал е гарантирано!
vvladi21 - специалист
А при положение че се слага OSB преди да се сложи гипскартона дали не запечатва и дали може да се избягва напукването на гипскартона.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 31

Тема "Плюсове и минуси на къща построена чрез сухо строителство?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: