• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kikovipera - напреднал
а дали ще е възможно да дадеш линк за такива бойлери чешките или други , че нещо не мога да открия такива видове бойлери
Lestat - напреднал
Абе колега бре, какви цистерни с вода бре душо ?? Фани си тури едно котле, зареждай си го на 4-5 часа и си свиркай... Ако ти е херматизирана къщата може и по рядко !! На село на къщата да сменим дограмите ми трябват сигурно 20 000 с изолация ... Баща ми вика с тия пари че се грееш 15 години ... Бамкай яко въглища и няма ядове..
kikovipera - напреднал
това с котлето го знам но Атмоса е 4000 лв които ги нямам в момента
Чаро - Акълия
Аз съм турнал 1000л бидон от тия с металните рамки. Не загрявам на повече от 45 градуса. Грея го с термопомпата на нощна тарифа. Държи 5-6 часа като за това време сваля 10гр и само циркулира.
Ще претърпи още модификации- по-малка циркулационна помпа, семпертина потопена в буфера и от там в ел бойлера.
То се смята колко ще ти е необходимо като литраж.
Смятай при отдаването на 1гр от 1000л вода се освобождава 1160вата отоплителна мощност. Ако загрееш 500л до 90гр и ги охладиш до 30 ...... мързи ме да смятам. Трябва да обърнеш внимание и на камината, дали ще смогне да загрее целия обем вода+ отопляемите помещения.
Буфера трябва да е сериозно изолиран!!!
Последна промяна от Чаро на вт дек 30, 2008 4:05 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Котлите Мактек са добри и ефтини.
kikovipera - напреднал
filmatoplo написа:
Внимателно прочетете , има бойлери със медна серпентина които работят по следния обратен начин . Вместимоста литража на бойлера примерно 150 литра е пълен с вода от парната система под налягане 1,5 бара или без налягане при отворена система , като горещата вода от камината-котела влиза в балона отгоре и излиза отдоло . Питейната вода или тази за къпане се намира или влиза в серпентината от водопровода , посредством топлообмен осъществен в балона проточно се загрява . Дефакто вие нямате налично количество литраж топла вода за къпане - тя се загрява проточно на момента , а 150 те литра вода в балона са акомулираща вода на отоплителната система . Такива бойлери съм купувал от Екотермал - чешки бойлери. :prost: :santa:
Не мога да намеря такива бойлери в нета дай някакъв линк ако е възможно
dalgia - специалист
http://www.totaltherm.com/?go=products& ... egoryId=29
Ето ти схема на връзване на буферен съд с котел и бойлер.
За буферния съд се смята минимално 26литра на киловат а нормално 40литра на киловат.На котли с твърдо гориво отпада гаранцията ако не е монтиран такъв съд.

Прикачен файл

buferen sad.jpg
buferen sad.jpg (196.81 KиБ) Видяна 3252 пъти
filmatoplo - майстор
Линк не знам имам брошура но къде отиде , под леглото съм скатал 5 торби с картинки от ходене на Пловдивския панаир .
  • 1
  • 2

Тема "Любопитно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: