пон апр 05, 2021 6:44 pmnikolov333 написа: Търси "връзки"..А, да кажа и това. Значи имам един колега, дето е някав топ-топ-профи инсталатор на електрически системи по домовете в свободното си време. И като цяло е тарикат и ужким много ги разбира нещата от живота. И съответно има връзки с други тарикати и хора от електричасркото съсловие. Та вчера в яда и отчаянието си му се оплаках как ме правят на луд и той ме емна: "Тва е измислено за пари да се вземат. Нормално. Нарочно така правят. Еся ше оправим работата, сканирай си само договора и ми го прати да го прочета обстойно и да го обсъдя с моя човек от енергото и ще стане работата, няма да се притесняваш." И днес ми вика: "Ясна е работата. Без правилните хора няма да стане работата, изобщо недей ходѝ се разправя с ЕВН, щото с рогата напред по-кофти ще стане. Тука се оказва че има проблем в твоя договор с общината, щото трасето трябва да мине през общинския път и от общината го бавят проекта. Еся с моя човек тука ще се свържем с един друг човек и той има човек в общината, ще разберем докъде е стигнала работата и какво трябва да се направи за да мине по-бързо" Демек на колко и какви пари да се дават. Викам му: "Ма чай ся, откъде на къде общината ще е намесена, като той тока е на единия тротоар на частния път и трябва само да го пресече тоя частен път, дето е мой (и на комшиите ми) и да стигне до моята имотна граница?" И той: ти ся недей разсъждава, ЕВН винаги са прави, ся ше доведа на място моя човек, той с неговия човек" едисикво да сме правели. Викам си: ш, тука баси филма стана, цяла конспирация за моето табло се образува, колко ли ще ми струва това нещо и не се ли опитват да ме издоят? Аз пътувах към централата на ЕрЮг в Кичука да си говоря направо с който там е отговорен, обаче те хитреците сложили една табела: "Поради епидемията, с клиенти не работим, отивайте в офис в Тракия или мола." И вратата заключена. И си викам: не, не - разходи се до офис наистина и пак говори със служител там, не се връзвай на тея схеми с моя човек, човека на човека в общината - такива корупционни схеми не са ми по вкуса. Търсят си донори... И добре че отидох. Влезнах за 5 минути чакане. Като ми каза тая женица в центъра им за работа с клиенти че съм си в списъка и следващата седмица ще ми го сложат това ТЕПО без рушвети и човека на човека, си викам: прав бях да се усъмня че нещо ще ме къпят. Ама нищо не му казах на тоя пич де, оставих си вратичка, ако и другата седмица ТЕПО няма, да имам все пак наличен жокер "обади се на приятел"![]()
![]()