нед май 09, 2021 8:21 pmky-kyy написа:Добре де, няма ли да обясниш за помпата кое как?съб май 08, 2021 7:51 pmvlax написа:
Кой вади и кой пълни? Баси
![]()
Кой?!?! Той!!!![]()
![]()
![]()
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ky-kyy
- майстор
6258 мнения в "Привет начинаещи градинари"
Трифон П.Трифонов
- майстор
ky-kyy
- майстор
нед май 09, 2021 8:44 pmТрифон П.Трифонов написа:Е, нали докладвах, кратко, точно и ясно. Помпичката, се събира в шепа, обаче вади вода. С намалител 3/4 на изхода, пълни 50 метра маркуч. Бабката доволна, аз оплескан и потен, щото един холендър ми разказа играта докато го развия. То горелки, то големите чешмеджийски ключове, то мамата.....
Добре де, няма ли да обясниш за помпата кое как?
Та, върши работа добичето, въпреки че изглежда, като детска играчка.
шоп
- майстор
ср май 05, 2021 6:17 ampreslav написа:Ми не знам... за мен е супер функционално.
И моите са се глъмнали по подобни изгъзици - нито ми е красиво, нито ми е функционално, нито съм видял някакъв ефект от начинанието. Бурени няма да има първата година и то ако е използвана обеззаразена почва, после си започва скубането на ръка, ама пък сега е модерно да си садиш домати в леглото.
Не копая, не плевя, поливането е автоматично, не пръскам и вече 3 години от както съм любител градинар реколтата е богата.
На 5 май боднах 70 корена домати, мулчирах с райграс пък ще видим тази година как ще е.
Прикачен файл
SAM_9846.JPG (67.32 KиБ) Видяна 804 пъти
Прикачен файл
SAM_9844.JPG (57.47 KиБ) Видяна 804 пъти
Прикачен файл
SAM_9843.JPG (65.01 KиБ) Видяна 804 пъти
Прикачен файл
SAM_9842.JPG (55.34 KиБ) Видяна 804 пъти
Прикачен файл
SAM_9841.JPG (54.53 KиБ) Видяна 804 пъти
шоп
- майстор
Нямам представа каква е тревната смеска. Аз му викам райграс, а то е смес от 5 или 7 вида треви. Кося тревата редовно с цел моравата да има вид и не позволявам да изкласи и да има семена.
Ако се сложи дебел пласт ( над 10 см) наистина запарява, но рано напролет, когато земята е още студена това може и да е желан ефект.
Ако е на пласт около 5 см-няма проблеми.
Мулчирам и с листа от дърветата, слама, дървени стърготини...абе каквото има под ръка. Важното е, че тази органика пречи на бурените да растът ( и да ги има са малко, вяли и лесно се скубат) земята е влажна, рехава и аерирана. Мулча гние и подхранва почвата, изпарението е нищожно и няма мана, не се и навеждам при работа в градината.
Според мен плюсове много, а минуса е първоначалния труд при изграждането на лехите.
Ако се сложи дебел пласт ( над 10 см) наистина запарява, но рано напролет, когато земята е още студена това може и да е желан ефект.
Ако е на пласт около 5 см-няма проблеми.
Мулчирам и с листа от дърветата, слама, дървени стърготини...абе каквото има под ръка. Важното е, че тази органика пречи на бурените да растът ( и да ги има са малко, вяли и лесно се скубат) земята е влажна, рехава и аерирана. Мулча гние и подхранва почвата, изпарението е нищожно и няма мана, не се и навеждам при работа в градината.
Според мен плюсове много, а минуса е първоначалния труд при изграждането на лехите.
шоп
- майстор
Може и дори 70 см да е от корен до корен.
Моето виждане по въпроса е, че никога нямаме качествен добив ако садим нагъсто. Почвата е рехава в дълбочина до 60 см, богата на органика и растенията стигат височина 3 метра. Трябва им слънце за да правят фотосинтезата си и и движение на въздуха за да се снабдяват с въглероден диоксид.
В допълнение от долу винаги правя запълващо засяване.
Моето виждане по въпроса е, че никога нямаме качествен добив ако садим нагъсто. Почвата е рехава в дълбочина до 60 см, богата на органика и растенията стигат височина 3 метра. Трябва им слънце за да правят фотосинтезата си и и движение на въздуха за да се снабдяват с въглероден диоксид.
В допълнение от долу винаги правя запълващо засяване.
Понеже съм ограничена, си купих корен розово домати и корен ръгби, и два гергана. Ще си ги гледам в кофи/саксии у градската резиденция. И два корена някаква тиквичка, у компоста
Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература