• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Puf-Paf - специалист
vladtod,
само не ми казвай, че всяка пролет точи локалното парно, за да не върти през него от соларката...
vladtod - специалист
Puf-Paf написа:
vladtod,
само не ми казвай, че всяка пролет точи локалното парно, за да не върти през него от соларката...
Пич,има само един кран на колектора в долния край от който източва водата за да не циркулира през колектора зимата,лятото просто долива вода защото 2 лт поема колектора ,шунтира естествено и печката с кранове.
gorgidanchev - специалист
Ей май ще ме навиете и аз да си правя колектор.Но искам без помпи и други истории към тях.
filmatoplo - майстор
:lцl: 200 литра метален варел боядисан с черна боя :prost: :santa:
Що варел :? Вкой век живееш :lol:
Посъбрах доста неща.Бойлера ще е пластмасов аз ще го правя.Медни тръби на 12 мм. имам 20 метра.Горна и дорна на 22мм.За бойлера имам серпентина от оригиналните бойлери.Остава да запоявам.Зимата ще источвам цялата система.Какво ще кажат спецовете.
filmatoplo - майстор
Системата ще ти е отворена с директно загряване на водата , нарисувай си схемата и помисли как ще пълниш и источваш водата от бойлера .
2v6 - майстор
gorgidanchev написа:
Посъбрах доста неща.Бойлера ще е пластмасов аз ще го правя.Медни тръби на 12 мм. имам 20 метра.Горна и дорна на 22мм.За бойлера имам серпентина от оригиналните бойлери.Остава да запоявам.Зимата ще источвам цялата система.Какво ще кажат спецовете.
Някой си беше направил панел само с тънката тръба, без колектори отдолу и горе. Доста е по-лесно!
Аз искам водата да не минава през колектора.Водата ни е много варовита и като се наслои по колектора няма очистване.Малко по сложно но по добро.И серпентина си имам за бойлера.Вие кво мислите :?
Забравих да питам 12мм. тръби 10 на брой по 2 метра ще топлят ли 100л. бойлер :? .
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 22

Тема "Въпрос за слънчев колектор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: