Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
BLUEPUPIL - майстор
ср май 19, 2021 11:38 pmskostadinov написа:
Габионите- Предполагам ще е по-скъпо, но пък ми се струва, че са доста
по-лесни за монтаж, а и са по-ефектни поне според моите виждания де :)
Ако се върви към решения с по-кратък живот,
бих предпочел дърво и поцинковани колонки.

Прикачен файл:
10Q.jpg
Прикачен файл:
11Q.jpg
Прикачен файл:
12Q.jpg
Прикачен файл:
13Q.jpg
Прикачен файл:
14Q.jpg
14Q.jpg (115.95 KиБ) Видяна 1168 пъти
skostadinov - специалист
Супер! Подобна комбинация не бях виждал. Предполагам варианта с дърво и желязо, за да изглежда добре ще трябва някаква качествена и добре импрегнирана дървесина, която у нас ми се струва, че трудно се намира и цената никак не е евтина.

Едно е ясно ще се правят подпорни стени. Ще опитам да намеря доставчици и изпълнители на подобни неща, за да събера някакви ориентировъчни цени и след това ще изберем златната среда :)

Благодаря на всички, които споделиха мнение, опит и знание!
BLUEPUPIL - майстор
чет май 20, 2021 3:30 pmskostadinov написа:
Супер! Подобна комбинация не бях виждал. Предполагам варианта с дърво и желязо, за да изглежда добре ще трябва някаква качествена и добре импрегнирана дървесина, която у нас ми се струва, че трудно се намира и цената никак не е евтина.
Слагаш евтина дървесина, намазана с масло и след 10г.
я сменяш.
Отзад пръстта не опира в дървото, има 1-3см празнина.
Има стеничка от „грозни“ бетонни блокчета, бутобетон
или камънаци и чак тогава е пръстта.
:partyman:
hidrazin - майстор
пон май 17, 2021 7:34 pmskostadinov написа:
... геодезическо заснемане и се оказа, че има 1.5м денивелация от единия до другия край на строителното петно ...
А колко е денивелацията на целия парцел?
Предполагам предварително сте проучили и възможностите за комуникациите - електрозахранване, вода, Интернет?
Щото там подводните камъни са си цели скали...
Хубаво е клипа да се изгледа от самото начало. Парцела е със същия размер - 600 квадрата.

skostadinov - специалист
hidrazin

Ох изгледах го цялото макар да бях на косъм да се откажа след първите 5 мин напълно отдадени на това как се забогатява от dropshipping :) Дропшипърите взеха да приличат на онез дами и господа дето се занимават с МЛМ. Нищо лично!

Относно имота, всичко което каза относно комуникациите е напълно вярно и аз лично съм проучил нещата доколкото мога. Само забрави да спомене за достъпа до имота, което също не е за пренебрегване предвид колко парички отиват за прекарване на път, макар и само чакълиран.

Денивелацията на целия парцел е около 3 метра (от дъното към лицето минавайки през строителното петно). Като е сравнително плавна.
Andri01 - майстор
Елементарно "Джаксън"! Разликата между написаното в "Google" е живота е повече от небето до земята! Не се впрягай! :) :partyman:
hidrazin - майстор
чет май 20, 2021 9:23 pmskostadinov написа:
hidrazin
Ох изгледах го цялото макар да бях на косъм да се откажа след първите 5 мин напълно отдадени на това как се забогатява от dropshipping :)
О, съжалявам но нямам нищо общо с с клипа и тоя дето го е правил.
Просто ми попадна съвсем случайно и то преди 10-тина дена и сега направих връзка с твоя случай. Даже ми отне 10-тина минути да го намеря...
Ноооо.... всичко казано там си е така.
Мое мнение - подпорните стени в никакъв случай от дърво.
Е, освен ако не са дървени ЖП траверси но смърдят ужасно. :-D
Успех!
skostadinov - специалист
hidrazin

Аз дори не съм си го и помислял, че имаш нещо общо или прочие. Тъй, че всичко е точно :partyman:
Christo - майстор
Нямам нищо против пича от клипа, но! Налял е бетон като за два сутерена, и пак няма сутерен и колата му седи на къра.... То всеки случай е уникален, но преди да решиш със или без сутерен, три пъти премисли, защото после няма как да повдигнеш къщата и да и направиш сутерен. Аз съм консерва. Има си неща и за в мазето, и за на тавана. На едното място бурето с ракията(и котелното и гаражът), на другото зелето и виното :rock:
skostadinov - специалист
Christo
Лошо няма. Аз също харесвам идеята за сутерен с двоен гараж и т. н.
Не ми харесва обаче идеята да дам 50k + лв над планираната сума и да съм вечно на тръни дали изпълнителя е направил хидроизолацията както трябва, за да не стане в един момент сутерен с басейн :)

А иначе различни хора, различни виждания. Аз примерно ракия и вино консумирам в количества за които не си заслужава да имам зимник :)

Тема "Терен с денивелация - Сутерен или...?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: