В края на краищата, парите са си твои и ще си ги похарчиш както намериш за добре. Не пия в промишлени количества, имам две помещения по около 16 кв.м всяко в сутерена и още толкова таван. Помещенията са заети и по-скоро са ми недостатъчни, отколкото излишни. Къщата е наследство от родителите ми. Когато е строена, никой не е чувал за хидроизолации. Сутеренът е от каменен зид. Никога не съм виждал дори следи от влага. В едното помещение си държа пелетите. Случва се да хартисат и да ги горя чак на втората година. Ами сухи са си. Въпрос на конкретен терен е влагата и си заслужава да се проучи обстойно. Информация от комшии би била много полезна. Чак басейн да стане и да не ме лови сън, прекалено екстремно ми се вижда. Моят коментар беше за клипа. Много бетон без практическа полза. Сметката за 50 бона сутерен също ми се вижда надута, но щом твърдиш, сигурно си я правил. Желая успехи в начинанието.
Е да ти си прав за себе си! Аз съм прав за мен си и този пич от клипа си е прав за него си. Разни хора, разни идеали.
Да разбира се, че не всички сутерени/мазета са влажни.
В моя случай, ако има как (оказа се че има) и това е по-евтиния вариант, бих предпочел да нямам сутерен.
Сметката от 50K (става дума за сутерен с гараж, техническо помещение, склад и топла връзка с първи етаж) разбира се е зверски кръчмарска. Нито имам образованието, нито опита да си направя точна сметка колко ще ми дойде като разлика със/без сутерен. Но предполагам не зъм много далеч от истината. За жалост така работят нещата, че понякога разБираш твърде късно колко точно ще е сметката и дали можеш да си я позволиш.
Точно за това писах тук, защото смятам, че има доста компетентни хора, които имат опита и знанието и могат да дадът добър съвет. Рално аз получух това, което търсех и взех своето решение. Сутерена ще го пропусна.
Благодаря на всички за отделеното време и споделения опит!
Надявам се не след дълго ще съм готов да отворя нова тема за дълго мечтания дом

Поздрави и приятен уикенд на всички!