• 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 357
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ZEDYCUS - майстор
Навива се ако не внимавам и не мина два пъти среда и ниско, а пердаша най ниско, както обикновено правя щото е по бързо. Не е сочна, жилава е. Долната част на двора я кося към края на юни вече само с ножа, тогава косят и съседната ливада и им прехвърлям сеното през оградата. Пада на снопи, но има неравности заради къртиците и става по бавно гледам да пазя ножа да не се изтъпява.
grizan1980 - специалист
Аз си взех един Bosch AMW електрически с диск ( някаква комбинирана система с храсторез, резачка ) разглобява се. Оказа се че вала е със стандартна резба и си взех кордова глава .... Редовно си кося тревата на село в двора.
kr1100 - майстор
вт май 25, 2021 6:38 pmZEDYCUS написа:
Навива се ако не внимавам и не мина два пъти среда и ниско, а пердаша най ниско, както обикновено правя щото е по бързо. Не е сочна, жилава е. Долната част на двора я кося към края на юни вече само с ножа, тогава косят и съседната ливада и им прехвърлям сеното през оградата. Пада на снопи, но има неравности заради къртиците и става по бавно гледам да пазя ножа да не се изтъпява.

Kато стане висока до колене и аз я кося на 3 ряза първо горе на 10-15 см от върха по средата и вече долу.
А къртиците си ги пази / кътай/ за да не се завъди сляпо куче , че ни чесън, ни лук ни цветя с грудки ще има.
borchoyor - специалист
ср май 26, 2021 5:24 pmkr1100 написа:
вт май 25, 2021 6:38 pmZEDYCUS написа:

Kато стане висока до колене и аз я кося на 3 ряза първо горе на 10-15 см от върха по средата и вече долу.
А къртиците си ги пази / кътай/ за да не се завъди сляпо куче , че ни чесън, ни лук ни цветя с грудки ще има.
Каква е логиката за къртица и слепо куче???? Че при мен ги има и двете????
ZEDYCUS - майстор
В планината има само къртици, нищо не сея. Къртовете сега ги гоня с карбид, миналата година ги гонех- като мия четка от боя сипвах останалото в дупките- има ефект едно лято, зимата пак се връщат.
borchoyor - специалист
ср май 26, 2021 8:11 pmZEDYCUS написа:
В планината има само къртици, нищо не сея. Къртовете сега ги гоня с карбид, миналата година ги гонех- като мия четка от боя сипвах останалото в дупките- има ефект едно лято, зимата пак се връщат.
Кое е планина? Аз живея на Предела, преди Разлог 1080нмв и си има и къртици и слепи кучета.,...
geodan - напреднал
Видях че, темата се е изместила малко към къртиците и сляпо куче- искам да ви кажа за моя личен опит за борба с тях/къртиците/ - на терена където се появяват забивам арматура фи 6 или 8 с дължина около 50см. на дълбочина около 15см. и надявам на нея пластмасови бутилка на която съм направил няколко надлъжни разрези - така звука от почукването на бутилката от вятъра се предава под земята и ги прогонва от територията. Надявам се че съм ви бил полезен с моя личен опит.
kr1100 - майстор
ср май 26, 2021 5:47 pmborchoyor написа:
......
Каква е логиката за къртица и слепо куче???? Че при мен ги има и двете????
Преди години - някъде 2011г имах много слепи кучета /всичко измъкваха, гризяха корените на малки фиданки/. Съседа ми гледаше картофи - гледаше , накрая нищо не прибираше :mrgreen:
Заселиха се къртици /1-2-3 / не знам.За 3 години превзеха половината територия / 3 дка/. Вече са и в долния край на двора. Сляпо куче не съм видял, и поражения от него няма .
Като направят няколко купки къртиците ги заравнявам с търмъка .
Здравейте отново!

В крайна сметка реших и взех електрическа коса, марката е Гардена с мощност 1400W (Китайска). Мога да кажа, че съм изключително доволен. Мястото беше силно обраснало и през цялото време използвах диска от комплекта. Общо взето прави абсолютно всичко на салата, не се задъхва дори и с някоя издънка, над палец дебела. Няма абсолютно никакво загряване на мотора, единствено долу карданчето доста се беше затоплило, но то е същото като на евтините бензинови китайци (взаимнозаменяемо). За 300кв.м ми отне около 2 часа и малко, с няколко почивки по 5 мин, но по терена има доста препятствия. Та, ако някой се чуди, при всички случаи една коса с мощност 1200-1400W ще върши перфектна работа. Натискаш копчето и си косиш. Като недостатък мога да кажа само, че кордата, с която идва, е доста калпава и копчето за включване няма застопоряване, трябва все да се натиска. Взех и друга корда 2мм с нея нямаше проблем. Може да се сложи 2.4 мм максимално дебела. По диска се появиха няколко наранявания, но нищо фрапиращо, нов струва 5 лв. Видях, че на нашия пазар се предлага и абсолютно същата под марката Hecht, но с по-висока цена, аз я взех за 140. Сега чакам да порасте тревата пак :). Ако се явят някакви проблеми, ще споделям.

Поздрави!
Последна промяна от summarit на нед май 30, 2021 6:18 pm, променено общо 5 пъти.
Soviet_Soldier - специалист
нед май 30, 2021 5:52 pmsummarit написа:
Здравейте отново!

В крайна сметка реших и взех електрическа коса, марката е Гардена с мощност 1400W. Мога да кажа, че съм изключително доволен. Мястото беше силно обраснало и през цялото време използвах диска от комплекта. Общо взето прави абсолютно всичко на салата, не се задъхва дори и с някоя издънка, над палец дебела. Няма абсолютно никакво загряване на мотора, единствено долу карданчето доста се беше затоплило, но то е същото като на евтините бензинови китайци (взаимнозаменяемо). За 300кв.м ми отне около 2 часа, с с няколко почивки по 5 мин, но по терена има доста препятствия. Та, ако някой се чуди, при всички случаи една коса с мощност 1200-1400W ще върши перфектна работа. Натискаш копчето и си косиш. Като недостатък мога да кажа само, че кордата с която идва е доста калпава и копчето няма застопоряване, трябва все да се натиска. Взех и друга корда 2мм с нея нямаше проблем. Може да се сложи 2.4 мм максимално дебела. Видях, че нашия пазар се предлага и абсолютно същата под марката Hecht, но с по-висока цена, аз я взех за 140.

Поздрави!
Частта, дето се нагрява е редуктор с зъбни колела и при китайчетата е силно желателно да се проверява за наличие на смазка. Ако дискът е 3т (най-често с него вървят) не Ви препоръчвам дръвчета да мъчите с него, максимум тънки израстъци, защото редуктора или вала може да се повредят. За малки дръвчета и подобни си има диск 40т ~10лв са и с тях работата е по-щадяща за косата.

Да Ви е честите новата покупка, и стискам палци да прослужи дълго!
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 357

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: