Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ky-kyy - майстор
Само недей пуска и лампата на фурната :lol: :lol: :lol:
iliya_i - майстор
пет май 28, 2021 2:52 pmsoulow написа:
Стара въпрос за панелен блок, просто се притеснявам има ли опасност да натоваря прекалено много като се пускат тези котлони, а ако се пусне и фурна с тях примерно?
Ами единственото конкретно нещо което си дал е снимката със схемите на свързване на котлоните, и че блока е панелен (което не знам какво отношение има).
Няма мощност. Няма фурна. Няма сечение на кабела. Няма какъв е тока на бушона, от който тръгва кабела, както и главния бушон.

При тези данни, с които разполагаме и ние се чудим също като теб.
MamaMy - майстор
Аз съм 100% сигурен, че котлоните не са индукционни и че автора разбира от материята колкото аз от плетки :-D
soulow - помощник
пет май 28, 2021 6:16 pmiliya_i написа:
Стара въпрос за панелен блок, просто се притеснявам има ли опасност да натоваря прекалено много като се пускат тези котлони, а ако се пусне и фурна с тях примерно?
Ами единственото конкретно нещо което си дал е снимката със схемите на свързване на котлоните, и че блока е панелен (което не знам какво отношение има).
Няма мощност. Няма фурна. Няма сечение на кабела. Няма какъв е тока на бушона, от който тръгва кабела, както и главния бушон.

Съжалявам, ето повече информация, в момента автоматичния презпазител е 25A,от там до кухнята са 3х2.5мм кабели.
Главния е 32 A.
Фурната е 3100W.
Индукционния плот е 7200 W.
iliya_i - майстор
пет май 28, 2021 7:47 pmsoulow написа:
пет май 28, 2021 6:16 pmiliya_i написа:

Съжалявам, ето повече информация, в момента автоматичния презпазител е 25A,от там до кухнята са 3х2.5мм кабели.
Главния е 32 A.
Фурната е 3100W.
Индукционния плот е 7200 W.
32А главен, значи разполагаш за целият апартамент със 7.3 kW мощност. Със сигурност ще Ви трябва още един кабел за фурната, и то при условие, че не включвате плота на повече от 50%. А да пускате и трети (втори за плота), тя входната мощност не стига да го ползвате на повече от 2 котлона едновременно.
А защо Ви трябваше плот с мощност по голяма от тази, с която е захранен апартамента?
krasi92 - майстор
След като имаш възможност пусни си нов кабел 3x4 квадрата само за плота на отделен бушон в таблото.
ky-kyy - майстор
И 10 квадрата да пусне, печката му е над 10 кв, ще му пада бушона....
krasi92 - майстор
С досегашния кабел само за фурната стига.Тя общата мощност изобщо няма как да се ползва
soulow - помощник
Не помислих преди да го поръчам, до сега ползваме газов котлон, който е четворка, искахме да премахнем газовия, но да имаме пак подобна мощност и пак четири котлона индукция, затова поръчах такъв, без въобще да се замисля, че ще е прекалено голяма мощността.
kuger - майстор
пет май 28, 2021 10:33 pmsoulow написа:
Не помислих преди да го поръчам, до сега ползваме газов котлон, който е четворка, искахме да премахнем газовия, но да имаме пак подобна мощност и пак четири котлона индукция, затова поръчах такъв, без въобще да се замисля, че ще е прекалено голяма мощността.
Че няма лошо да е голяма мощността, помисли колко пъти ще ползваш едновременно два котлона, че и фурна?!

Тема "Свързване на индукционен плот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: