Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ky-kyy - майстор
Е, то си е класика по Коледа, или Великден всички котлони и фурни на макс и ....тъмнина :)
soulow - помощник
Вкъщи се ползват често два големи котлони едновременно и ще стане кофти.
Добре единствената ми опция значи е ако искам да запазя тези котлони и фурна и всичко да е безопасно е да сменя главния бушон при мен(от таблото на енерго бушона е 63а) и да пусна отделни за котлоните?
hidrazin - майстор
пет май 28, 2021 10:45 pmsoulow написа:
... единствената ми опция значи е ...
...да извикаш някой грамотен в тази сфера да види кое как и да ти го направи.
:partyman:
soulow - помощник
пет май 28, 2021 11:05 pmhidrazin написа:
... единствената ми опция значи е ...
...да извикаш някой грамотен в тази сфера да види кое как и да ти го направи.
Ще викна, но исках и аз да се ограмотя, че не знам на какъв майстор ще попадна, да не ме лъже прекалено много :D
hidrazin - майстор
пет май 28, 2021 11:16 pmsoulow написа:
Ще викна, но исках и аз да се ограмотя, че не знам на какъв майстор ще попадна, да не ме лъже прекалено много
За съжаление от форум не може да се ограмотиш до толкова че да му прецениш работата.
Така че използвай утвърдени фирми и искай гаранция.
Не използвай ман-гали и "супер-хипе-дупер" квартални майстори от сивия сектор.
zz_stefanov - майстор
Добре единствената ми опция значи е ако искам да запазя тези котлони и фурна и всичко да е безопасно е да сменя главния бушон при мен(от таблото на енерго бушона е 63а) и да пусна отделни за котлоните?
Според прочетеното се очертава партидата ти да е 6 kW. Тя не се ограничава единствено от тока на главният бушон.
Произволната му подмяна може да предизвика пожар.
Та си трябва обследване. Официалното е при молба към енергото за увеличаване на мощността, те ти отговарят дали е възможно или не.
Неофициалното е читав специалист да ти провери ограничението дали не е само при теб (малко вероятно) и да го отстрани.
Иначе полагането на читави кабели до кухнята при ремонт е добро, но не е достатъчно за отстраняване на проблема с партидата.
krasi92 - майстор
съб май 29, 2021 9:32 amzz_stefanov написа:
Според прочетеното се очертава партидата ти да е 6 kW. Тя не се ограничава единствено от тока на главният бушон.
Произволната му подмяна може да предизвика пожар.
Та си трябва обследване. Официалното е при молба към енергото за увеличаване на мощността, те ти отговарят дали е възможно или не.
Неофициалното е читав специалист да ти провери ограничението дали не е само при теб (малко вероятно) и да го отстрани.
Иначе полагането на читави кабели до кухнята при ремонт е добро, но не е достатъчно за отстраняване на проблема с партидата.
Човека си го е написал че в таблото е 63 ампера.Единствено кабела до апартаментното може да е слаб и за това там да е 32а.Хидрата го опъти към фирма така че това е достатъчно.В енергото няма работа
zz_stefanov - майстор
Спал съм очевидно. Разбрах го че иска да сложи 63А. :)

Тема "Свързване на индукционен плот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: