• 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 357
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
пон май 31, 2021 10:44 pmSoviet_Soldier написа:

Пляс пляс, педалите . . . с общите приказки. :lol:
Не се натъжавай де, може пък някой ден и твоя забележка да се окаже на място.
Дааа, бойко, прочети пак горното!
Пък аз съм доволен- праснах още една биричка, с тебе.
Soviet_Soldier - специалист
пон май 31, 2021 10:48 pmТрифон П.Трифонов написа:

Дааа, бойко, прочети пак горното!
Пък аз съм доволен- праснах още една биричка, с тебе.
Наздраве! И аз предположих, че тая вечер вече си почнал с пийването, като мен, но аз съм на бяло винце. :partyman:
пон май 31, 2021 10:55 pmSoviet_Soldier написа:

Наздраве! И аз предположих, че тая вечер вече си почнал с пийването, като мен, но аз съм на бяло винце. :partyman:
Наздраве!

Прикачен файл

DSC_0029.JPG

Прикачен файл

DSC_0033.JPG
DSC_0033.JPG (88.85 KиБ) Видяна 921 пъти
kalin72 - майстор
пон май 31, 2021 5:52 pmkr1100 написа:
пон май 31, 2021 2:00 pmkalin72 написа:
Работата е в 3 декара лозе, махане на трева и тръни под лозите, които са терасирани.
А помислил ли си за пръскане само на тревата под лозите , ако са качени на телена конструкция ?
Дават ми такъв съвет, но не мисля, че употребата на отрова е начина.
imegogo - специалист
MAKITA EBH252U не виждам в окомплектовката да има кордова глава мисля,че се продава отделно,машините с тази мощонст работят с корда 2.4 мм ,ако имаш много бурени се къса често и свършва бързо,аз бих погледнал този модел https://oleomac.bg/product/269/motorna- ... -381t.html
kalin72 - майстор
Добре, явно ще е двутактова...McCulloch B40 B Elite или ОлеоМак-а....освен ако някой не предложи подобна мощна четиритактова :)
вт юни 01, 2021 3:47 pmkalin72 написа:
Добре, явно ще е двутактова...McCulloch B40 B Elite или ОлеоМак-а....освен ако някой не предложи подобна мощна четиритактова :)
McCulloch е по-мощен, но не отдавна съфорумник си го взе и се оказа, че не е настроен добре карбуратора. Оплакваше се също и от вибрации. Oleo-Mac е по-слаб, но майсторите много им хвалят двигателите, плюс това кордовите глави са им доста добри, конкретната коса идва с шпула поемаща до 4мм корда.
Изборът е сложен, едната е по-мощна, другата е по-изпипана от към детайла. McCulloch го правят в Китай, а Oleo-Mac би трябвало да е произведен в Италия. Може да им драснете един имейл, или да се обадите и да попитате, ако това е важно за Вас.
kalin72 - майстор
Ами не е толкова важно къде е произведена...като за десетина декара годишно, все пак ми се иска да е удобна за работа, с достатъчно мощност, и това е :)
Тази дали ще е ОК?
https://oleomac.bg/product/23/motorna-k ... -250t.html
Благодаря за мненията :)
А от четиритактовите кои са ОК като удобни, сравнително качествени и леки машини?
вт юни 01, 2021 4:29 pmkalin72 написа:
Ами не е толкова важно къде е произведена...като за десетина декара годишно, все пак ми се иска да е удобна за работа, с достатъчно мощност, и това е :)
Благодаря за мненията :)
А от четиритактовите кои са ОК като удобни, сравнително качествени и леки машини?
Мощните маркови 4-тактови са значително над бюджета от около 600лв. Слабите 4-тактови за 3 декара са загуба на време и нерви. С по-мощната коса се върши работа значително по-бързо и приятно. Ползвал съм и слаби мотокоси, леки са, но работата върви бавни и писва силно. В момента съм с 1500 ватова и ме устройва, кося около декар.

Относно SPARTA 250T, тя е към 50 вата по-мощна от 4-тактовата Макита. За мен лично това е слабовато за 4 декара.
imegogo - специалист
малката sparta ще върши работа чел съм мнения,че това един от най-здравите модели в този клас няма проблем да окосиш 3 декара ще е по-бавно особенно,ако тревата е станала висока според мен https://oleomac.bg/product/701/motorna- ... -400t.html ,това е от по-ценовите модели който са Китайски но качеството им е добро(аз имам 250T ползвам го втора година кося 300кв/м се справя прерфектно)
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 357

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: