• 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 357
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
borchoyor - специалист
https://www.onlinemashini.bg/korda-s-tr ... -mm-/46754 тая глава вземаш и си ти😁
ZEDYCUS - майстор
kalin72
Ако се смени главата с тази на ОлеоMak?
https://oleomac.bg/product/402/kordova- ... 130mm.html
Не пести от глава, гледай капачката да е подсилена с метал. Карам вече две години с кордова глава на олеомак, но е тази от снимката. При мен има много камъни и каменни пътеки и засега нямам проблеми. Пластмасата около капачката е доста поизносена, но метала не е мръднал. Резбата и при тая макита е същата -м10х1.25 лява.
https://oleomac.bg/product/403/kordova- ... alife.html
Изображение
Един местен джигит, който гледа крави коси до моето място един голям двор около декар(не само него) с Деу DABC520. Миналата година(2019) му търсех вал с шлици в Пловдив
Размера се оказа фи8мм, 153 см дълъг и 9 шлици.
Коси с циркулярен диск само, има я от две години мисля. Вала май го прецака заради удар с бетонен стълб на нашата града, та сега гледам оставя 30санта трева покрай нея, друго не е пипал засега. :)
Soviet_Soldier - специалист
ср юни 02, 2021 8:07 amZEDYCUS написа:

Един местен джигит, който гледа крави коси до моето място един голям двор около декар(не само него) с Деу DABC520. Миналата година(2019) му търсех вал с шлици в Пловдив
Размера се оказа фи8мм, 153 см дълъг и 9 шлици.
Коси с циркулярен диск само, има я от две години мисля. Вала май го прецака заради удар с бетонен стълб на нашата града, та сега гледам оставя 30санта трева покрай нея, друго не е пипал засега. :)
Закалени ли бяха краищата на шлиците при стария вал? При райдера ми също е на 9 шлици, които са по-тъпни от вала, явно са подлежали на някаква закалка. Хубаво е да се търси вал със закалени краиша, макар вероятно цената им да е по-висока, ако може части за китайската техника да бъдат наречени "скъпи" изобщо. Най-често са между 10 и 20лв тия валове.

Имам приятел пчелар с такова Daewoo 52 кубика и имота, който косеше някога е бил лозе, махал е лозите със Щил 180, съответно бяха останали пънове и с 3т диска вика, че като удари, едва ли не го мести косата, толкова зор вижда. Мястото не знам колко е като площ, но е доволно голямо, поне 1 декар има. Всичко това го изчисти с диск 40т и на косата абсолютно нищо ѝ няма. Аз моя двор го чистих от разни избил джанки, вишни, даже една голяма изсъхнала с този диск срязах, а тя бе с дебелина около 20см суха дървесина. Забивал съм без да искам 40т диска в дувара, доста рязко се спря в него, още е жива косата.
За да убие вала на въпросното Daewoo, косата доста зор е видяла според мен.
Впрочем по шлиците също е желателно да се слага грес, защото се износват от вибрациите и колебанията на вала.

За между 100-250лв често качеството на самите метали не е високо, това е още една причина да предпочитам 43 кубиковите, като златна среда. Двигателя е по-ресурсен, а, валове, редуктор, лагери и др. са по-слабо натоварени.
Soviet_Soldier - специалист
ср юни 02, 2021 6:16 amТрифон П.Трифонов написа:

Съгласен съм, че е невероятно.
Конкретно за тоя Лесник, допускат невинна грешка, като го изписват 2.8 клвт/3кс. Това са 2.2клвт. Може да е вярно.
Имам друга машинка Деу, където нещата са изписани реално изглеждащи.
Моторчето е 40 кубика, около 1кс, 700 електрически вата на генераторната част. Изглежда достоверно, като електриката си покрива параметрите на 100%.
Друга бира е примерно HiFi уредба Panasoanic, която е с обявена звукова мощ от 1200 вата, а с мижаво ел. захранване от 400 вата!!!
Мощността на тример, или въобще на бензинов инструмент, не можем да измерим, освен ако не е Голф 2, със специфична мощ на емблематичен регион.
Объркали са нещо според мен. На 43 кубиковата им версия ѝ дават 1,2kw пък на 52 на практика 2 пъти по-голяма мощност при идентична конструкция на двигателя. Вижда ми се нереално.

https://www.pazaruvaj.com/motoren-trime ... /#opisanie
kr1100 - майстор
ср юни 02, 2021 8:07 amZEDYCUS написа:
....Не пести от глава, гледай капачката да е подсилена с метал. Карам вече две години с кордова глава на олеомак, но е тази от снимката. При мен има много камъни и каменни пътеки и засега нямам проблеми. Пластмасата около капачката е доста поизносена, но метала не е мръднал.
Как пък ти се износва капачката /бутона/ ? Явно често чукаш в земята за да освободиш кордата.
И при има камъчета от наводнение. Капачка нямам пробита , но пък ми се пробиват капачките закриващи шпулата .
От 2008 вече сложих 5 та глава .Протрива се капачката под синия бутон закриваща щпулата с кордата.
ср юни 02, 2021 10:40 amSoviet_Soldier написа:
Объркали са нещо според мен. На 43 кубиковата им версия ѝ дават 1,2kw пък на 52 на практика 2 пъти по-голяма мощност при идентична конструкция на двигателя. Вижда ми се нереално.

https://www.pazaruvaj.com/motoren-trime ... /#opisanie
Естествено, че са объркали, но не е невъзможно двутактово моторче от 50 кубика, да даде мощност до към 20к.с . Това вече е въпрос на конструкция, цели, както и възможности на тунер или конструктор. Още през далечната 83та, Хонда го постигнаха в клас 50, като на правата достигаха 200км/ч.
Дъртото ми скутерче е със заводски 7кс от 50м3, пак от тях.

Ако аз избирам евтин китайски тример, за домашна употреба, бих предпочел голям обем, при снижени параметри. Това означава само едно- по голям ресурс. Не са без значение, аксесоари, тегло, удобство при експлоатация...
Труден е изборът. Иска си известни познания, както и добро разузнаване.
vlax - майстор
ср юни 02, 2021 10:58 amТрифон П.Трифонов написа:

Труден е изборът. Иска си известни познания, както и добро разузнаване.
и добро разузнаване :supz:
:partyman:
ср юни 02, 2021 11:19 amvlax написа:
...и добро разузнаване :supz:
Ооо, Влакси, да беше ма видял как са изразявам в съседния раздел!!!
За една година, от как ма нахока, съм мръднал съществено, надявам са.
Съжалявам ако сът та подвел, относно избора, тогава!

Има тук един колега Иванов, който смятам за капацитет- практик. Виждам, че си е още тук, но отдавна не съм го чел. Ползваше ОлиоМак Спарта, който замени с Мастер. Тоя човек работи яко, та мненията му, макар и стари, биха били полезни всекиму, поне по отношение на Олиото. Ма никой не чете бе! Най лесно е напрао да нахАкаме форума с директен въпрос, последван от още един и още един, и още.......
vlax - майстор
ср юни 02, 2021 11:22 amТрифон П.Трифонов написа:
Ооо, Влакси, да беше ма видял как са изразявам в съседния раздел!!!
За една година, от как ма нахока, съм мръднал съществено, надявам са.
Кой раздел,че не чета всичките?
Ако е за разцепения слънчев колектор на Картечаря,дето го хокате с Лазар го следя.
Моя скромен извод е че сте прави и не сте прави.
Ти вземи помогни на Филма,че наближават чехкините да идват.
Съжалявам ако сът та подвел, относно избора, тогава!
Не си ме подвел.Марката е добра,но.....Още не пиша по въпроса, защото сагата не е приключила и не се знае как ще приключи.В момента съм разкрачен,но Не надупен.Чудя се по кой път да тръгна.
Има тук един колега Иванов, който смятам за капацитет- практик. Виждам, че си е още тук, но отдавна не съм го чел. .......
Иванов и аз го чета с интерес,но напоследък рядко пише или така ми се струва.
ZEDYCUS - майстор
Soviet_Soldier
Закалени ли бяха краищата на шлиците при стария вал? При райдера ми също е на 9 шлици, които са по-тъпни от вала, явно са подлежали на някаква закалка. Хубаво е да се търси вал със закалени краиша, макар вероятно цената им да е по-висока, ако може части за китайската техника да бъдат наречени "скъпи" изобщо. Най-често са между 10 и 20лв тия валове.
Не си спомням, това беше преди почти 2,5 години. Цената я помня 8 лв.

kr1100
..Не пести от глава, гледай капачката да е подсилена с метал. Карам вече две години с кордова глава на олеомак, но е тази от снимката. При мен има много камъни и каменни пътеки и засега нямам проблеми. Пластмасата около капачката е доста поизносена, но метала не е мръднал.

Как пък ти се износва капачката /бутона/ ? Явно често чукаш в земята за да освободиш кордата.
И при има ?камъчета? от наводнение. Капачка нямам пробита , но пък ми се пробиват капачките закриващи шпулата .
От 2008 вече сложих 5 та глава .Протрива се капачката под синия бутон закриваща щпулата с кордата.
Отговорът е в подчертаното в моя текст. Тая кордова глава не се разглобява, подравняваш двете стрелки и навираш кордата и навиваш.
От дебела пластмаса е и засега няма никакъв проблем за 2 години. Тая година и е вече трети сезон.
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 357

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: