ср юни 02, 2021 12:15 pmZEDYCUS написа:Същата имам, без железото отдолу, на 2-ия месец се прецака нещо автомата, не влиза кордата, та я разглобявам и навивам, около минута е по-бавно. Затва си взех същата на деу, стои си нова, ама поне е еФтина....Soviet_SoldierНе си спомням, това беше преди почти 2,5 години. Цената я помня 8 лв.
Закалени ли бяха краищата на шлиците при стария вал? При райдера ми също е на 9 шлици, които са по-тъпни от вала, явно са подлежали на някаква закалка. Хубаво е да се търси вал със закалени краиша, макар вероятно цената им да е по-висока, ако може части за китайската техника да бъдат наречени "скъпи" изобщо. Най-често са между 10 и 20лв тия валове.
kr1100Отговорът е в подчертаното в моя текст. Тая кордова глава не се разглобява, подравняваш двете стрелки и навираш кордата и навиваш.
..Не пести от глава, гледай капачката да е подсилена с метал. Карам вече две години с кордова глава на олеомак, но е тази от снимката. При мен има много камъни и каменни пътеки и засега нямам проблеми. Пластмасата около капачката е доста поизносена, но метала не е мръднал.
Как пък ти се износва капачката /бутона/ ? Явно често чукаш в земята за да освободиш кордата.
И при има ?камъчета? от наводнение. Капачка нямам пробита , но пък ми се пробиват капачките закриващи шпулата .
От 2008 вече сложих 5 та глава .Протрива се капачката под синия бутон закриваща щпулата с кордата.
От дебела пластмаса е и засега няма никакъв проблем за 2 години. Тая година и е вече трети сезон.
ср юни 02, 2021 12:15 pmZEDYCUS написа: ..Отговорът е в подчертаното в моя текст. Тая кордова глава не се разглобява, подравняваш двете стрелки и навираш кордата и навиваш.Да не съм вникнал добре , а и не съм запознат с тази глава. аз си пиша от моя гледна точка за кратуна Т35 на Хукс.
От дебела пластмаса е и засега няма никакъв проблем за 2 години. Тая година и е вече трети сезон.

А и с новото китайско пръскало от Кауфл. смятам да намаля хамалогията с косенето.