• 1
  • 2
ARTU - специалист
В службата лепиха гипскатона с "кюфтенца" и всичко се напука по линиите между листовете. По тази причина у дома го лепих на "гребен". Не е мръднало. Дали е по правилата - не знам :)
radoraev - специалист
Момент..........за каква мазилка говорите?
може ли поянение
ivasim - помощник
radoraev написа:
Момент..........за каква мазилка говорите?
може ли поянение
Ами за шпакловката върху картона.
След като го сложиха забелязах, че две от плоскостите не са в равнина, а по ъгъл. Тъй като кривината беше малка майсторите решиха да я изправят със шпакловка. Незнам дали е правилно или не, но така направиха.
Spaidy - специалист
Здрасти бате Ване! :)
Тоя номер който ти каза радо раев е изпитан и работи добре, само че малко трудно мисля ще ти е с шпакловката.
Другия варянт с акрилния силикон също е решение, но ще трябва с една шпакличка малко да поразчовъркаш цепнатината (да я разшириш) запълваш няколко пъти с акрила докато го направиш гладко и си го боядисваш пак с латекса.

Ако проблема се е появил на тоя лист, който е малко в дясно на стената срещу входната врата, ако ти се занимава най - добре хвани го свали. Още когато ти правеха Вальо и компания картона там все ти мърдаше листа и не беше добре залепен. Въпрос на време е да имаш и още ядове с тоя лист картон ако наистина когато го натискаш той се прибира и когато го пускаш пак изкача. Има и трети варянт малко циганската, но е решение. Хващаш мърдащия лист с няколко дюбела да прибере, после ги шпакловаш, шкуриш и боядисваш, но при положение, че листа е отлепен никога не бих го направил аз така.

За тези който не знаят става въпрос за панелен блок, стар. Няма варянт да уляга защото, мисля че е достатъчно улегнал.

Весело посрещане на новата година на всички! :)
ivasim - помощник
Благодаря майстори.
Между другото Спайди, точно този лист е - стената срещу вратата, листа в дясно.
Разширих пукнатината с макетен нож. Оказа се, че е точно снадката м/у двата листа. Сега кой метод да избера?
Да направя дупки и да пълня с лепило?
Да запълня улея с акрилен силикон?
да запълня улея с финна шпакловка - Стукопласт?
Да бия дюбели?
Да изрежа голям улей, да залепя нова лента и да шпакловам ?

Вие какво бихте направили?
radoraev - специалист
ivasim написа:
Благодаря майстори.
Между другото Спайди, точно този лист е - стената срещу вратата, листа в дясно.
Разширих пукнатината с макетен нож. Оказа се, че е точно снадката м/у двата листа. Сега кой метод да избера?
Да направя дупки и да пълня с лепило?
Да запълня улея с акрилен силикон?
да запълня улея с финна шпакловка - Стукопласт?
Да бия дюбели?
Да изрежа голям улей, да залепя нова лента и да шпакловам ?

Вие какво бихте направили?
надупчи и двете съседни плочи както ти предложих--общо дванадесетина дупки-повечето около фугата и няколко по-настрани и вече като си го наблъскал с лепило навътре можеш да му боднеш неколко дюбелчета ПВЦ 8/60мм така че главичката да влезе леко в картона но не чак толкова че да мине зад картона и да изпусне!
radoraev - специалист
Spaidy написа:
Здрасти бате Ване! :)
Тоя номер който ти каза радо раев е изпитан и работи добре, само че малко трудно мисля ще ти е с шпакловката.
Другия варянт с акрилния силикон също е решение, но ще трябва с една шпакличка малко да поразчовъркаш цепнатината (да я разшириш) запълваш няколко пъти с акрила докато го направиш гладко и си го боядисваш пак с латекса.

Ако проблема се е появил на тоя лист, който е малко в дясно на стената срещу входната врата, ако ти се занимава най - добре хвани го свали. Още когато ти правеха Вальо и компания картона там все ти мърдаше листа и не беше добре залепен. Въпрос на време е да имаш и още ядове с тоя лист картон ако наистина когато го натискаш той се прибира и когато го пускаш пак изкача. Има и трети варянт малко циганската, но е решение. Хващаш мърдащия лист с няколко дюбела да прибере, после ги шпакловаш, шкуриш и боядисваш, но при положение, че листа е отлепен никога не бих го направил аз така.

За тези който не знаят става въпрос за панелен блок, стар. Няма варянт да уляга защото, мисля че е достатъчно улегнал.

Весело посрещане на новата година на всички! :)
Опаааааааа.....за кой Вальо и компания става въпрос?В софия ли е това?Само с дюбели не мисля,че е добре--то ще си вибрира,хлопа....тъй като няма подплънка отдолу и в крайна сметка пак ще пукне на самите главички на дюбелите---при един натиск и ай чао!!!!
Spaidy - специалист
Здравей, Радо!
Ами Въпросния Вальо, не е от форума. Работи с едни момчета от Мизия и с още едни от Банкя. Живее в Света Тройца. Друго не знам за него защото съм го виждал няколко пъти. :)
ivasim - помощник
Хайде честита нова година на всички.
Сега за моя проблем.
Тъй като нямам коронки за пробиване на картон, пък и никога не съм пипал гипсово лепило и се съмнявам, че ще се справя сам, реших първо да опитам с акрилен силикон. Изрязах пукнатината с макетн нож V-образно и запълних със силикон. Изгладих го с японка и сега чакам. Вече трети ден не се е спукало. Ще го изчакам тази седмица и ако до събота е ок ще боядисвам. Ако се спука ще ми трябва майстор, щото с дупки, лепило и шпакловка гаранция, че ще се издъня.
masterval - майстор
Струва ми се, че цялата стена е за преработка.
Разклоняващата се пукнатина ми говори, че някъде е турено голямо кюфте, след време някой е видял, че не е добре равнено и му е теглил няколко ритника (или чука) за да го "прибере".
При такъв монтаж повърхностни мерки не помагат, лепилото си е отлепено от стената или, по-вероятно, листът е отделен от кюфтето.
Можеш да скриеш пукнатините временно, но проблемът няма да изчезне.
Ето, Спайди е на линия, хем знае, къде е обекта и на коя стена е проблема :? :?
Боркороната въобще не е задължителна. С една бургия, с твърд нож, с парче ножовка и т.н. за нула време можеш да си прорежеш отвори, не е нужно да са кръгли, как дойдат, все е добре. Почистваш добре, мацни стената отдолу с грунд за бетон (бетонконтакт, има го на разл.фирми), изчакай да изсъхне. След това си забъркай лепило с машина и бъркалка и действай по рецептата на Р.Р.
А ако си сигурен за местоположението на някое централно кюфте, през него се пробива и в бетона се забива винт - така няма да хлопа. Но стабилната поправка си е с лепило!
  • 1
  • 2

Тема "Напукан гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: