• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
Master_Kenobi - V.I.P.
Готов ли ти е шкафа или още е в проект. Ако нищо не е напревено, изчакай няколко дни и ще ти дам една идея за такъв ъглов шкаф. :)
Ярослав - напреднал
За много години на всички майстори!

Master_Kenobi, ще съм ти благодарен за съветите! Шкафа е още в проект и трябва да добавя, че в ъгъла се намира и комин с размери 30/49 см та картинката е следната:

Прикачен файл

кухненски шкаф за ъгъл.JPG
кухненски шкаф за ъгъл.JPG (10.6 KиБ) Видяна 7309 пъти
shadowman - майстор
Ъгловите шкафове ги правим с размер 900/900 като се зарязват на буквата г според дълбочината на шкафовете, тоест ако шкафа до него е 560 мм (аз ги правя толкова) то трябвя да го зарежеш на тези размери до срещата на рязовете (не забравяй, че трябва да се предвидят как ще страниците и дали ще има нут отзад). Нещо много важно при тези ъгли, трябва да се провери дали ъгъла е прав (90 градуса), че после е мъка да изправиш кухнята ако е по-дълга. А самия комин не е проблем, със зегето, но внимателно зарязваш по размерите му като даваш и малко надмерка. Вратичките са от две части и на тях се монтират специални панти които отваряйки едната врата се отварят и двете (в магазините за обков знаят за какво става дума, бих ти препоръчал блум, но дупките на едната панта са по-специални и малко фирми дупчат ако си е тяхна поръчката, не че е сложно). Самите вратички се оразметяват като се измери разтоянието и се извади 18 мм (ПДЧ-то е толкова) маха се 4мм за фуга ако се кантира с кант 0,45мм и 6мм ако канта е 2мм.
Ако нямаш място за ъглов шкаф се прави заглушен шкаф, не е много удобен, но и той става. Моята кухня е 2/3,7/1,9 разположена на два ъгала и съм без ъглов шкаф.
Дано си ме разбрал, че с писане е малко трудно.
Master_Kenobi - V.I.P.
Ярослав написа:
и трябва да добавя, че в ъгъла се намира и комин с размери 30/49 см та картинката е следната:
E, кофти. С тоя комин моята идея няма да стане. Но пак ще я споделя по-нататък.
masteradmin - майстор
Виж 3-тата книга отдолу нагоре тук казва се Kitchen Cabinets (кухненски шкафове) мисля че ще ти е от помощ. Имам още много само се чудя къде да ги хостна.
shadowman - майстор
За такива неща пари дават ли, да взема да напиша една :?. Инак сигурно е поучителна, но да беше на български.
Ярослав - напреднал
Благодаря за съветите!
Възможно ли е моя случай да се реши с две отделни шкафчета с обща вратичка?
Извинявам се ако въпроса ми предизвиква смях :?

Прикачен файл

к.ш.2.JPG
к.ш.2.JPG (11.88 KиБ) Видяна 7679 пъти
shadowman - майстор
Този начин е по-трудно изпълним и съответно неудобен за обслужване.
Master_Kenobi - V.I.P.
Според мен, този начин не е толкова труден и е в пъти по-лесен от вратичката, която е на снимка d44.jpg в първия ти пост. Ще е по-неудобно за експлоатация, но ако вратичката на Шкаф 1. е поне 35 см широка, а тази на Шкаф 2. поне 45 см, няма да имаш големи неудобства. Ако са врати с ширина 55-60 см мисля, че изобщо няма да имаш неудобства.

Проблемът тук е в работните плотове (хоризонталните). За Шкаф 1. не можеш да намериш професионално отрязване с тая форма. Може да се мъчиш със зеге, но ще стане криво и трябва да сложиш съединителни лайсни (2 бр. под прав ъгъл). Няма да стои добре.

Намери къде да ти отрежат плотовете под ъгъл - по диагонала. (Не знам къде в София режат така, но има. Ако изобщо си в София.) Пак ще трябва съединителна лайсна отгоре, но ще е една и ще стои значително по-добре. Съответно - стеничките, с които шкафовете се допират, няма да са под прав ъгъл. Но мисля, че е възможно да ги премахнеш и обема на двата шкафа да стане общ.
Естествено, при тая конфигурация, пантите няма да са там където двата шкафа граничат, а на далечните страници. Избери по-малко стърчащи дръжки и не ги слагай съвсем в края на вратичките.
Дано си ме разбрал. :)
shadowman - майстор
Моят съвет е направи си ъглов шкаф и го зарежи отзад със зегето бавно и внимателно и му закови фазера директно, тези два шкафа са повече играчка.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Конструкция на кухненски шкафове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: