Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
чет юни 24, 2021 8:32 amvlax написа:
Да не е от този пипер дето става по 2 метра и се привръзва. :-D
:partyman:
Дано сабаките не обичат пълнени чушки!

Насял съм камби, пипер за пълнене, сиврия и четири вида люти, къде растат нагоре и лекуват косопад, ама още не моа си навъдя собачки.

Камбите са от сорта на Преслито. Завъдих ги преди 3-4 години от подарен разсад и не моа са отърва. Праят страшна трушия (туршия).
kr1100 - майстор
ср юни 23, 2021 8:34 pmkuger написа:
Къв мулч, аз не можах да опазя покривалото на парничето и капковите от котки. Надупчиха всичко, чупят, мачкат, та мулча ще им се опре.
Къв, как какъв -зеленясал мулч. Водата не стои по него, а леко попива.При порой тече настрани. Тип зебло е.

Като цяло съм доволен - не се къса лесно, и да го разпъваш леко поддава, но не се къса.Не се нагрява от слънцето, че не е черен. Отдолу не виреят мравки за разлика от найлоновия / кътат си отдолу на сухо/. Дават го много сезонен - ще видим колко сезона е.
Офф - то тази година и цената на найлоновия мулч е скочила нагоре.

Външния домат е сят към 26-27.04.
3 е комбо в горния край краставици , малко боб. Много боб и царевица не изникнаха - явно изгниха. А на външния ред е алабаш. В ляво са 3 реда къпини.
Сега няма трева м/у къпините - иначе миналата година падна голямо скубане на трева в пътеките.
Офф 1 горе дето е комбото с чупки,цвекло и патладжан предни години имаше пътеки. Колкото зеленчуците 2 пъти повече тревата на височина.
Тази година кардинална промяна. И аз съм човек и трябва да се поразходя до моя плаж за барбекю и релаксация. Дано да има и прясно месце - миди и рапани. :partyman: :partyman:

Прикачен файл

комбо чушки,патладжан, червено цвекло.jpg

Прикачен файл

външен домат.jpg
шоп - майстор
ср юни 23, 2021 8:34 pmkuger написа:
Къв мулч, аз не можах да опазя покривалото на парничето и капковите от котки. Надупчиха всичко, чупят, мачкат, та мулча ще им се опре.
Какво е това капково което котките го унищожават?
Защото аз съм си направил капково, което работи и при наличието на питбул. Но и без питбул няма котка, която може да го повреди!

П.П. то истината е, че при наличието на питбиул, който е научен да ходи само по пътеките и никога не се качва по високите лехи котки няма :axe:
kr1100 - майстор
чет юни 24, 2021 7:59 pmшоп написа:
Какво е това капково което котките го унищожават?
Полуеднодневни маркучи / меки/. То при мен преди 2 г едни палета ми надъвкаха 1 маркуч , но сопата оказа поучително наставление.
А Шопе не бива ли да държиш кученце на диета.
kuger - майстор
Да от едносезонния мек маркуч. Надъвкват го.
kr1100 - майстор
Мамка му . Вчера опръсках дръвцата / 4 резервоара/ . Даваха го да не вали. Свърших към 13 часа и към 15 часа причерня,силен вятър и порой.
Напразен труд.
Djack - специалист
По принцип дават час - час и половина след пръскането, ако са изсъхнали листата да е достатъчно!
vlax - майстор
съб юни 26, 2021 7:00 pmkr1100 написа:
Мамка му . Вчера опръсках дръвцата / 4 резервоара/ . Даваха го да не вали. Свърших към 13 часа и към 15 часа причерня,силен вятър и порой.
Напразен труд.
Опръскал си добре ама само отгоре на листото.Ако беше с моторната половината от разтвора щеше да е отдолу на листото. :partyman:
kuger - майстор
вт юни 22, 2021 7:38 pmkr1100 написа:
..............
Икуеишън про + Нуреле+ Макс Гроу. Да бях знаел,че няма да вали да бях опръскал и дръвцата , ама прогнози..........
Пораздуй в каква пропорция от Макс Гроу слагаш на машина /16л./.
kr1100 - майстор
съб юни 26, 2021 8:32 pmvlax написа:
Опръскал си добре ама само отгоре на листото.Ако беше с моторната половината от разтвора щеше да е отдолу на листото. :partyman:
:lol: :wink: Пръскам отдолу листата :?: А с това огромно, обемисто, бръмчащо ,тресящо и димящо чудо приключих миналата година :partyman:

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: