пон юни 28, 2021 2:05 pmzuzo написа: Може ли вакумните тръби да се сложат хоризонтално а не вертикално ?Може само ако са U-tipe, но не вярвам да питаш за такива

пон юни 28, 2021 2:05 pmzuzo написа: Може ли вакумните тръби да се сложат хоризонтално а не вертикално ?Може само ако са U-tipe, но не вярвам да питаш за такива
пон юни 28, 2021 7:43 pmLazarGanev написа:В интерес на истината в хоризонтално положение може да работи и вакуумен колектор тип: "мокра тръба" и всеки въздушен колектор, но не го препоръчвам заради задържането на сняг по тръбите.
Може само ако са U-tipe, но не вярвам да питаш за такива![]()
ср юни 30, 2021 9:25 pmLazarGanev написа: Аз "мокра тръба" нито съм монтирал, нито ще монтирам някога, нито пък съм виждал някъде монтиранаhttps://kitengineering.com/71130/items/ ... mId/105481. Пък през последните години и сняг не съм виждал
. От вакуумните 95%, че и повече са "heat pipe""
ср юни 30, 2021 9:59 pmLazarGanev написа: Като казах, че не съм монтирал и нямам намерение да монтирам, не означава, че не знам какво значи "мокра тръба". Напротив, точно за това мисля така. За Кипър, Малта и по-на юг може да е добра, за България - неЕдно е да знаете-другото е да сте монтирали и да имате реален опит и сравение между видовете системи!![]()
ср юни 30, 2021 7:57 pmшоп написа:пон юни 28, 2021 7:43 pmLazarGanev написа:В интерес на истината в хоризонтално положение може да работи и вакуумен колектор тип: "мокра тръба" и всеки въздушен колектор, но не го препоръчвам заради задържането на сняг по тръбите.
Може само ако са U-tipe, но не вярвам да питаш за такива![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: