• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
anton_ss - специалист
Найстина и аз първо за конусния статор-ротор се сетих.Заклинват се и спират.Но съм виждал и с електро магнит в единия капак на мотора.
Justy - майстор
Имаше и спиране с подаване постоянно напрежение на две от фазите - ама как се наричаше :? Старост - нерадост :-D
sek.1 - специалист
На българските телфери спирачката е с аксиално подвижен ротор единя край има конусна феродова чаша и яка пружина го притиска в момента когато се подаде напрежение електромагнитното поле връща ротора в работно положение като спре напрежението пружината го притиска кам феродото тоя тип спирачка задържа практически веднага товароносимоста на телфера.
гледал съм немска машина от 60години изправят напрежението и през едно моштно съпротивление го подават на 2те фази и аз се зачудих каква добра спирачка е
Здравейте, видях, че е задван такъв въпрос, за който търся отговор и аз. Имам монофазен двигател с редуктор, който се върти свободно, искам да гонозползвам за отваряне и затваряне на врати за гараж но след като се затворят вратите се итварят свободно защото няма как да ги спре нито мотора нито редуктора, далибима някакви решения? Благодаря предварително.
:yawinkle:
hidrazin - майстор
Като си намерил копче не означава че за него трябва да си ушиеш палто.
Купи си готова машинка. И пиши грамотно!
:partyman:
iliya_i - майстор
На готовите машини предавката е червячна и тя осигурява заключването, както и ниски обороти на изхода. Този мотор с редуктор с малка редукция какви обороти има на изхода?
Andri01 - майстор
Ако предавката е червячна,при спиране на тока вратата няма да може да се отвори ръчно. В този случай,трябва да се предвиди механично разскачване на управлението. Другия вариант е ,монтаж на ел. ключалка.
  • 1
  • 2

Тема "Ел . двигател -спирачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: