• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sian - специалист
Здравейте. ЧНГ!Много здраве и късмет на всички!
---Имам питане за траф за лунички,безопасно ли е напрежението на изхода.И има ли лунички и съответно траф с напрежение 18-24в.
Благодаря!
Justy - майстор
Здлавей, Честита и на теб. Луничките са на 24 волта. Напрежението е напълно безопасно.
Trifun - специалист
хехе, @Justy, де си ги виждал тия 24-волтови лунички бре ??
Всички лунички, които аз съм виждал, са били или 12-волтови или направо на 220 ...
Иначе 12 V си е безопасно напрежение, да - стига да нямаш ранички по ръцете.
Justy - майстор
Верно, така е - ша черпа :wink: А винтоверта на колко волта е :?
gorgidanchev - специалист
Абе още ли не истрезняхте.Що за въпроси.Винтоверти има много модели.Волтажите също :lol: :partyman: :partyman: :prost: :prost:
sian - специалист
gorgidanchev написа:
Абе още ли не истрезняхте.Що за въпроси.Винтоверти има много модели.Волтажите също :lol: :partyman: :partyman: :prost: :prost:
Винтоверта е на 18в. но това не му пречи да работи чудесно на автомобилен акомулатор,предполагам че за да развие необходимата мощност дърпа повече ток W=IxV
Justy - майстор
Той ще дърпа повече ток, ама и номиналната мощност няма да развие. Имаше опити за регулиране на траф с димер. Пусни едно търсене - димер.
pavelari - майстор
sian написа:
Винтоверта е на 18в. но това не му пречи да работи чудесно на автомобилен акомулатор,предполагам че за да развие необходимата мощност дърпа повече ток W=IxV
Винтоверт за 18 Волта на акумулатор за кола /демек 12-13 волта/ ще бачка зорлем...
sian - специалист
pavelari написа:
sian написа:
Винтоверт за 18 Волта на акумулатор за кола /демек 12-13 волта/ ще бачка зорлем...
--Напротив не мога да го удържа.
mladkal - майстор
sian, здравей!
Относно трансформатор за лунички е на 12 волта и е безопасно. Моя съвет е ако имаш къде да го сместиш си вземи един тороидален. По-скъпички са, но за сметка на това доста здрави Ако съобразиш мощността му с консумацията, която си заложил като лунички ще постигнеш ефекта "монтираш и забравяш"!
Успехи!
  • 1
  • 2

Тема "Трансформатор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: