Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
eurogas - специалист
Това лято правих топлоизолация и първата от трите бригади които трябваше да наема ме накара да се смея през сълзи.

Лепят стиропора, мрежа, шпакловат отгоре и преди драсканата мазилка ми искат грунд, било по добре да се положи грунд ?

Какъв грунд да купя, ами универсален, какъвто намериш ?

Отивам в Практикер и питам консултанта, предлага ми грунд ДЕКО който импрегнира и не позволява стиропора да пие вода, много бил добър, обяснявам че искам да грундирам топлоизолация със стиропор, да става няма проблем ?

Купувам една голяма бака, давам я на майсторите заедно с две четки и ги оставям да работят, след час идват и се вайкат, всичко се накъдрило, как така ще се накъдри ?

Оказа се че грунда е нитроцелулозен, при отварянето на баката никой не е обърнал внимание на острата миризма, намазали две ръце, грунда пропил през шпакловката и стиропора под него се стопил.

Правитете стени започват да се къдрят, под мазилката два сантиметра от стиропора ги няма, като натиснеш с пръст мрежата потъва ?

Добре че бяха намазали само една стена, обедната им почивка спаси втората стена от грундиране, посмяхме се и преправихме всичко, разбира се без да използваме този фантастичен грунд за обща употреба. :) :) :)
sasooooooooo - "специалист"
Май хич не е смешно.... :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Леко истеричен смях.
Аз не разбрах всъщност, за чий е грунд в тази ситуация.
Впрочем, неща винаги някак се осират и надявам се, това е било голямата издънка на този строеж.
Урок: Проверките са висша форма на доверие.
silllveto - Майсторица
Доколкото си спомням, бригадата, която ни прави изолацията, ни осигури и материалите, бачкаха с Теразид. Най-добре е като си взима човек мазилка, да си купи и грунд от съответния цвят от същата фирма.
masterval - майстор
n_a написа: "Леко истеричен смях.
Аз не разбрах всъщност, за чий (...) е грунд в тази ситуация."

Имам обяснение. В казармата художникът на поделението се беше захванал да рисува картина в стил и размери достойни за тогавашния реализъм. И понеже не го пуснаха да си купи материали, поръча да купят и 5 бутилки червено вино, което се забърквало в боите (маслени) за трайност. Само аналгин беше пропуснал...
Та с това си обяснявам искането за купуване на грунд. :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Тоз художник го познавам. И още няколко познавам :lol: Въобще е добре да познаваш материята с която боравиш :lol: :lol: :lol:
vidrata - специален-специалист
Тука пак пишат хора без грам опит. Аз не съм спец. ама поне веднъж съм го правил и ще ви кажа че грунда си е нужен.
При моя случай -бяла шпакловка, светла мазилка .Обаче грунда си е с цвета на мазилката (силиконов Деко) хем вода не пуща хем мазилката покрива по-лесно (говоря за декоративна релефна на Деко).

А като фаянсаджия винаги ползвам грундове и съм много доволен от тях.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Да, Vidrata, но подходящ грунд. Не че е казано каква е била шпакловката и каква мазилката, но по принцип на нова основа... ако е циментова шпакловка и циментова мазилка, за какво е грунда? да отдели двете ли?
vidrata - специален-специалист
Първо знаеш ли за какво са грундовете? И второ знаеш ли колко бързо по основите полепва строителен прах и после -"ама що не лепне".
Грундовете не са само за укрепване на стари основи.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Мислиш едностранчиво. Не оспорвам, че си специалист. Тесен специалист. Сега се зачудих с какво ли са грундирали стените на моята къща в далечната 1932ра.

Тема "Малко смях, или как един грунд може да ви съсипе труда ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: