Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,
Имам следната ситуация: В автомобила ми имам платнена тапицерия на вратите, която се захаби много и имам желанието да я подменя. Когато премахнах плата на една от вратите, отдолу имаше тъкък пласт дунапрен, който беше залепен за пласмасовата кора на вратата. Успяк да изстържа самия дунапрен, но лепилото с което е бил залепен за кората остана и изпитвам голяма трудност да го премахна. Не знам какъв тип е лепилото за това реших да попитам тук дали някой може да ми каже как (изключвам шкурене с шкурка) бих могъл го премахна?

Благодаря предварително,
Юлиан
miroki - майстор
Залепи отгоре другия плат с дунапрен и няма да има проблеми.
За целта си купи плат с дунапрен, продава се за автомобили специално. Само за Варна мога да ти кажа магазин.
Лепилата са подобни:
https://www.tapicer.bg/za_avtomobili/Le ... 2-5446-1kg
https://markita.net/lepilo-za-avtomobil ... 750ml.html
lyubohar - майстор
Гледал съм как махат изолация на под.Покриват със сух лед и после натрошават и стържат.
Благодаря за бързия отговор!
За мое голямо щастие, аз съм от Варна и бих се възползвал от предложението да ми посочите магазин от където мога да закупя такъв плат. Бих бил още по щастлив ако ми подскажете (ако знаете) и какво лепило трябва да използвам за да залепя дунапрена за пластмасата!

С пожелания за успешен ден!
Юлиан
miroki - майстор
Преди години от където си купих плата от там и лепилото. Мегатекс мисля се казва.
Под изчислителния център (данъчното в Младост) Подход по Янош Хуняди, от магистралата (Рено/Пежо серивза) нагоре и преди изчислителния в дясно. Ако си свалил, вземи парче от плата в магазина, да не се изненадаш от цвета после.
43.22794122266453, 27.868592635383916
Дано да е там още.

Имаше гъсто и рядко лепило. От гъстото отидоха 2 кутии за целия таван и колонките, но казаха, че е по-здраво. От рядкото една стигала, но за таван някой се беше оплакал, че от жегата провиснало. И се застраховах с две кутии от гъстото. Тогава кутията беше към 17-18 лв.
С един чист парцал/хавлия притискаш плата и после ако трябва, тежести. И така стои цяла вечер на другия ден монтираш. А с твърда четка пада стария дунапрен, четката после за хвърляне.
nork - специалист
Ами няма лесен домашен вариант да почистиш старото лепило - шпакла, твърда четка, парцал и разредител. За лепенето ти препоръчвам да сте 2ма човека, за да пуснете плата точно отгоре, остра ножица за разкроя на дупките и гумен/дунапрен валяк за изглаждане. Лепилото позволява съвсем леки корекции в началото и не притискай силно новият плат с валяка или кърпата. Ако не си много сигурен какво точно правиш може и на етапи да мажеш лепилото.
Посочили са ти къде се намира магазина, има доста богат асортимент от материи и цветове, а и хората ще ти обяснят на място като питаш.
Успех! :partyman:

Тема "Премахване на лепило за дунапрен от пластмаса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: