• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 23
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
пон авг 02, 2021 6:15 pmSoviet_Soldier написа:
...смело мога да препоръчам 50:1 масло в китаец, както и работа в пълна газ, като маслото е хубаво.
Смело напред, Бойче! За Родину, с открити гърди и логика- кат притвори клапата и са замаслява, викаш?!
Те, наще не са професионалисти. Профита са само тубъри, пък наще им е хоби, че си нямат друга работа.
Страх ма е, че ако ги открехна да попрочетат тука, ши ма погнат с правата лопата. Не знаят ко е туй- Пълна гас, да ги...!!!
Индианец - специалист
Предполагам, че на тия машинки и 1:25 им е минимума.
Моята като я правих нямаше нагар, хем и по повече слагам, но е работила малко...
Но скоро един Райдер отварях и той нямаше много нагар, а една оригинална шина е износил и една на Хускварна е започнал(вериги не знам, но 2 до към чертата със сигурност, толкова имаше в раницата, която собственика и ползва за принадлежности)
Даже се сетих за теб, но ми бяха мръсни ръцете и не ми се цапаше телефона да снимам, хем и тя се е карала с 1:25.
И не мазнят ауспуха, като Хускварната.(хем няколко резервоара с такава пропорция горивна смес е издухала)
Моето мнение е, че щом са казали китайците така, трябва да е така, даже и малко отгоре, явно и така са конструирани, щом си палят лесно с такава смес и не кадят, а на Щилките и Хуските им се отразява почти веднага.
Може и да греша, и ако греша моля да ме поправите...
Пп. И да не помислиш, че се заяждам!!
Просто споделям мнение като аматьор.
Soviet_Soldier - специалист
пон авг 02, 2021 7:19 pmТрифон П.Трифонов написа:

Смело напред, Бойче! За Родину, с открити гърди и логика- кат притвори клапата и са замаслява, викаш?!
А какво се случва като през 2 секунди отнемаш въздуха на вече впръсканото гориво с масло? То изгаря ли пълноценно или образува нагар, защото не достига въздух да изгори пълноценно?
пон авг 02, 2021 7:41 pmSoviet_Soldier написа:
А какво се случва като през 2 секунди отнемаш въздуха на вече впръсканото гориво с масло? То изгаря ли пълноценно или образува нагар, защото не достига въздух да изгори пълноценно?
Размътва ти са мозъка.
Бойче, не ма връщай в шести клас, че ми загоря манжата!
Масло, въздух и гориво вървят наедно, убаво омешани, а искра се подава на всеки оборот.
2 секунди????!!!!! Ти със секундомера ли косиш бе? Кой ти е казал да тактуваш?!!
Мешай си на китаеца и пази маникюра!
пон авг 02, 2021 7:34 pmИндианец написа:
Предполагам, че на тия машинки и 1:25 им е минимума.
Моята като я правих нямаше нагар, хем и по повече слагам, но е работила малко...
Но скоро един Райдер отварях и той нямаше много нагар, а една оригинална шина е износил и една на Хускварна е започнал(вериги не знам, но 2 до към чертата със сигурност, толкова имаше в раницата, която собственика и ползва за принадлежности)
Даже се сетих за теб, но ми бяха мръсни ръцете и не ми се цапаше телефона да снимам, хем и тя се е карала с 1:25.
И не мазнят ауспуха, като Хускварната.(хем няколко резервоара с такава пропорция горивна смес е издухала)
Моето мнение е, че щом са казали китайците така, трябва да е така, даже и малко отгоре, явно и така са конструирани, щом си палят лесно с такава смес и не кадят, а на Щилките и Хуските им се отразява почти веднага.
Може и да греша, и ако греша моля да ме поправите...
Пп. И да не помислиш, че се заяждам!!
Просто споделям мнение като аматьор.
Щом смяташ за удачно сипвай 25:1, аз не виждам смисъл в това, и не го правя. С резачката съм експериментирал, максимално съм ѝ бутал 100мл на литър полусинтетика, работи, но развива обороти значително по-бавно, а и мощността е по-ниска. С 25:1 също е по-спъната машината. С мотокосата експерименти не съм правил. Първите 5 литра ги карах в пропорция 40:1 ,а след това 50:1. В предната част на двора няма как в пълна газ, трябва да се внимава и не ѝ се дава много зор, обаче отзад, където е голяма равна площ без да има много кво да се пази газта е на заварка. За предната част отива около литър, а за задната поне 2 и това сега, като е изчистено от израстъци и дръвчета, иначе първото ползване с ножовете туба от 5 литра не ми стигна и продължих следващия уикенд. По бързата процедура, поне 3 литра трябват за да въведа двора в нормален вид, но въпреки това има какво още да се желае. Тия литри, дето съм изгорил с косата за сезон, с резачката няма как да ги стигна в домашни условия.
Резачките в битови условия рядко виждат много работа. Колко дърва гори едно домакинство? 20-тина кубика даже са много. Обаче мотокосите, особено по селата ги гърчат яко. С тях косят сено за животни, премахват стеблата от слънчоглед и царевица в градините, и какво ли още не. Имат разни приставки подобия на култиватори, разни приспособления за оформяне на жив плет и подобни, кастрачки за клони и какво ли още не.
пон авг 02, 2021 7:46 pmТрифон П.Трифонов написа:

Размътва ти са мозъка.
Бойче, не ма връщай в шести клас, че ми загоря манжата!
Масло, въздух и гориво вървят наедно, убаво омешани, а искра се подава на всеки оборот.
2 секунди????!!!!! Ти със секундомера ли косиш бе? Кой ти е казал да тактуваш?!!
Мешай си на китаеца и пази маникюра!
Ти се хвалиш с маникюри тука, не аз.
Ами явно имаш нужда да се върнеш в 6-ти клас. И какво като има искра, като няма достатъчно въздух? Може ли да има пълноценно изгаряне на горивото, без достатъчно въздух? Да не те е напекло слънцето нещо?
Ами през 2 секунди оня дето ми го пращаш на клип пуска газта, дето ми го даваш за пример.

Вярно с китаец, ама поне работя с такъв инструмент, а ти работиш само на приказки.
пон авг 02, 2021 8:13 pmSoviet_Soldier написа:

Ти се хвалиш с маникюри тука, не аз.
Ами явно имаш нужда да се върнеш в 6-ти клас. И какво като има искра, като няма достатъчно въздух? Може ли да има пълноценно изгаряне на горивото, без достатъчно въздух? Да не те е напекло слънцето нещо?
Ами през 2 секунди оня дето ми го пращаш на клип пуска газта, дето ми го даваш за пример.

Вярно с китаец, ама поне работя с такъв инструмент, а ти работиш само на приказки.
Да ве Бойче и аз кат мъжети.
Къв въздух, кви глупости??
Оня дето го гледаш на клипа, кара Щилка дето не си знае годините. Останалите три и те така.
За смесообразуване ли обясняваш нещо, че не ми стигна слънцето, хахаааа?!!

"ЭХ! Косы косы! Опять заклинило." в Тубата.
Принесла женщина косу, хахаааа!!!
Последните години ми остава време и за приказка и за смях, и почивка от двутактови пушилки. Само квалитетна работа, от време навреме- някое опасно дърво, нещо завързано, дето с маникюристи не става.

Всеки, който има глава на раменете, знае, че всичко се прави с мярка.
Гаааас, Бойче! Въздух, гориво и масло, вече са смесообразувани. Как си ги забъркал, тъй ше попадат, където и да е. Никой няма да ти отдели въздуха от гориво и масло.
пон авг 02, 2021 8:20 pmТрифон П.Трифонов написа:

"ЭХ! Косы косы! Опять заклинило." в Тубата.
Техника е, чупи се особено ако е направена от най-евтините възможни материали. Преди няколко дни гледах ремонт на моторна пръскачка Щил, на която ѝ сменяха цилиндъра заради изскочила зегерка, беше надрала цилиндъра по същия начин.
Случват се такива неща, а колкото по-евтини са материалите, толкова е по-често. Прегряването при нормално функциониращ двигател няма как да се случи, той достига определен температурен пик и не качва повече. Ако горивната смес е бедна в резултат на лоша настройка или всмукване на въздух от някъде, тогава се прегрява, маслото ако е малко или некачествено също се прегрява, бензинът ако е некачествен също, ако са запушени ребрата през които минава въздуха за охлаждане също е повод за прегряване, но не и работата в пълна газ с мотокоса.
Пращал съм ти по-рано подобни експерименти с най-евтините битови FS-55 в пълна газ даже без натоварване с тахометр и термодатчик показва човека, че достига определен температурен пик и не качва повече. Мотокосата не е резачка да работи с 13-15000 оборота, те най-често са настроени около 9000 е изобщо не виждат проблем с работата в пълна газ. Докато помпането на газ, освен че повишава отделянето на нагар (Това не ти е 4 тактов с директно впръскване и прецизно смесване на гориво с въздух управляван с прецизна електроника. Като се върне буталото при вече затворена клапа, картера все още е пълен с гориво и следващия цикъл обезателно е с богата смес, която недоизгаря.), износва механически по-бързо жилото и карбуратора.

Да, Бойче, Индианеца ти рече и без да се заяжда- 1/25 и нагар няма.
Юнак си ти, щом смело препоръчваш 1/50 на каквото и да е, въпреки написаното от производител- Юнак!
Щом пише 1/25, значи има защо, както по друг повод признаваш за качество на части, като причина за повреда. Онова, задралото бутало, не е от качество причината. Ама да напишеш нещо, колкото да не е без каквото и да е.
Едно образовано на копи-пейст и repeat майсторче си ти, нищо повече от добро боравене с информацията от нета.
Само това не стига, въпреки, че може да впечатлиш някого.
Но пък вкарваш колорит с нови термини
-богата на масло смес- митът е развенчан от Индианеца, хаха.
-отвори станаха каналите....
...и какво още имаше, че не съм си записвал бисери.
пон авг 02, 2021 9:08 pmТрифон П.Трифонов написа:
Да, Бойче, Индианеца ти рече и без да се заяжда- 1/25 и нагар няма.
Юнак си ти, щом смело препоръчваш 1/50 на каквото и да е, въпреки написаното от производител- Юнак!
Щом пише 1/25, значи има защо, както по друг повод признаваш за качество на части, като причина за повреда. Онова, задралото бутало, не е от качество причината. Ама да напишеш нещо, колкото да не е без каквото и да е.
Едно образовано на копи-пейст и repeat майсторче си ти, нищо повече от добро боравене с информацията от нета.
Само това не стига, въпреки, че може да впечатлиш някого.
Но пък вкарваш колорит с нови термини
-богата на масло смес- митът е развенчан от Индианеца, хаха.
-отвори станаха каналите....
...и какво още имаше, че не съм си записвал бисери.
Препоръчват 25:1, защото често не предлагат тествани свои масла. И големите производители съветват да се сипва 25:1, когато се ползва от друга марка. Разбира се, че ще препоръчвам, като години на ред ползвам няколко такива инструмента, но не само аз, а и мои познати с подобна техника и то без проблем.

Ти си силен само в даването на личностни квалификации, но като нямаш доводи, с които да ме обориш така се прави, просто няма кво друго да кажеш. :lol: Ти внасяш колорит с квалификациите. Постоянно си с някой в обяснителен режим, но си като атракция на форума, ако им идва твърде суховат. :lol:
Аз не претендирам да боравя с точна терминология, не съм завършил ДВГ, а и не съм имал желание - на времето в тия гимназии, поне тук в София пращаха най-големия отпадък на обществото, двойкаджии, разни побойници и наркомани, дето в други училища не ги искат. За мен това си е хоби, аз не съм преподавател в "Ботушев", че да ми трябва точна терминология. Стига ми, че знам знам принципът на работа, който е елементарен и мога да обясня с прости думи на човек, така че да ме разбере, ако има желание и нужда.
Записвай "бисери", ако това ще те накара да се чувстваш по-добре, че иначе с доводи срещу мен хич те няма. Само на терминология си силен и на лични квалификации.
Впрочем ти доста в други теми се бунтуваше, че не бивало да се сипва повече масло, щото си бил виждал много оплескани машини от това, та се бях хванал да ти доказвам, че големите производители го допускат, пък сега ми разправяш, как индианецът ме бил оборил. :lol: В какво ме е оборил? Аз не съм и твърдял, че 25:1 е недопустимо, просто си казвам, че за мен е ненужно. Поел съм риск за себе си, 30-40лв е един ремонтен комплект за китайска коса или резачка, блъскам ги години с 50:1 ,вместо с написаното 25:1 и ме устройва. Периодично проверявам състоянието на цилиндрите, отлично е. Конструкцията на Zenoah по която се правят китайците е предвидена за 50:1, и там при ползване на чуждо масло препоръчват 25:1. Такъв е моят личен опит, аз го споделям без да принуждавам някого да го следва, бил той Индианецът, или който и да е било друг. Всеки си има глава на раменете в крайна сметка.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 23

Тема "Смесване на двутактова смес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: